Men förlåt för att vi finns.

Men förlåt, efter dagens inlägg upptäckte vi att Dagens Västervik har en Facebooksida och vår vana trogen hamnade vi i kommentarsfältet. Bakgrunden igen: En cyklist cyklar som han ska på vägen, cyklar in i en cirkulationsplats och blir nästan överkörd av en bil som kommer i hög fart, ignorerar väjningsplikt och cyklist och sedan lämnar det som blir en olycksplats. Så vitt vi vet – och de som kommenterar. Så här skriver de:

“Ska det vara så jävla svårt gå av cykel fan o sen vänta till bilisten har stannat o hälsar tacka, fan ta det lugnt cyklister ni är oskyddade om ni inte visste det😡😡eller har folk så jävla bråttom”

“Cyklister är väldigt dåliga på att använda cykelbanor även ute på horn som har fått en sån fin cykel bana,och jag har också lärt mina barn att man ska gå över med cykeln”

“Ja, när ska människor lära sig att cykla? En cyklist har inte i rondellen att göra! Konstigt att det inte händer mer!”

“Hoppas på farthinder för cyklisterna,samt tunnlar/broar”

“Ett tips till alla cyklister. Stanna cykeln och kliv av en bit innan övergångsställen och LED cykeln till andra sidan. Det är vad jag lär mina barn.”

Eller, för att sammanfatta: “Cyklister sluta finnas”. Tänk er att följa trafiksäkerhetsexpertens råd att “söka ögonkontakt” och göra det med någon av dem som kommenterat här ovan. Tror ni att det skulle bli säkrare för er som cyklister?

Men kommentarerna gör det ju glasklart tydligt hur “olyckan” kunde ske.

Cykelkultur som sagt.

Fotnot: Nu finns en namnlisteinsamling för att trafiksäkra cirkulationsplatsen. Hittas här.

EDIT: Och för de som tror att cyklister ska leda cykeln runt i samhället där det saknas cykelbana, nej de får cykla på allmän väg. De får dessutom cykla på allmän väg även om det finns cykelbana, så länge hastighetsbegränsningen är femtio kilometer i timmen eller lägre, eller om det är lämpligare för att nå målet.

Trafikförordningen.Hur reagerar du på detta?

Loading spinner

2 thoughts on “Men förlåt för att vi finns.

  1. Har jag uppfattat det rätt att cyklisten befann sig inne i cirkulationsplatsen och att bilisten körde in i cirkulationsplatsen utan att ta hänsyn till väjningsplikten? Jag tycker inte det är glasklart i artikeln.

    Förresten, jag har inget facebook-konto så jag vet inte hur det generellt ser ut, men det verkar som om många som kommenterar där inte tittar på det som den specifika posten egentligen handlar om utan kommenterar allmänt nåt som är i närheten av att nästan handla om ungefär det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: