Nu är det lite bättre på Götgatan.

Det blir lite ömsom vin, ömsom vatten det här – i går skrev vi ju om nya terrorhindren på Götgatan, som rent praktiskt gör det rätt mycket svårare att cykla säkert ut på Hornsgatan. Men i andra änden, vid Högbergsgatan, har det faktiskt blivit bättre, upptäckte vi igår.

Det är här det vore bra om cykeltrafiken skippade gågatedelen av Götgatan, rakt fram på bilden nedan, och tog parallellgatan Repslagargatan istället, alltså till vänster på bilden. Problemet har varit att det har varit rätt intensiv biltrafik längs korsande Högbergsgatan, så det har varit svårt att svänga. Så här såg det ut för ett par år sedan:

Fast färgen slits bort rätt fort. Här tagen norrut mot gågatan.

Läs till exempel:

Nu har de bättrat på färgen i korsningen och lagt till “Stockholmsröd” beläggning (sorry för bild tagen i andra riktningen):

Så här ser det ut söderut, med Globen vid horisonten.

Men nu har man också passat på att enkelrikta Högbergsgatan, vilket gör att korsande trafik bara kan komma från ett håll. Förhoppningsvis minskar det trafikintensiteten och gör det lättare att göra svängen på cykel och därmed lämna gågatan till de gående. En sak vi är osäkra på är om flervägsväjningen kvarstår – det vill säga att all trafik in i korsningen har väjningsplikt. Vi ska försöka kolla det någon ledig kväll.

Tyvärr verkar det som att enkelriktningen bara är temporär, tills dess kommunen fått ordning på terrorhindren vi skrev om igår.

Och vi läser i lokaltidningen Mitt i om förändringen. Här är dock tongångarna inte lika positiva:

Skälet till det kan ju vara att man, som vanligt sa vi bittert, bara frågat bilister om vad de tycker.