Taxiappföretag: ”STORA CYKELSATSNINGAR MEN INGEN CYKLAR! WHATTODO!”

| 1 kommentar

 Anar att åkerinäringen lyckats sälja in en undersökning som ska visa att trots att man satsar på cykel, så cyklar folk inte (så varför inte sluta och istället göra mer plats till taxibilar?).

 

Det är lokaltidningen Stockholmdirekt som fått till den där rubriken till sin text. Notera vad det ser ut att handla om – stora satsningar på cykling, men få som cyklar. Katastrof. Pengar i sjön! Återställ allt!

Och vad det *egentligen* handlar om:

”– Trots mycket tal bland politiker om att göra cykelmiljön bättre i Stockholm är det fortfarande, i ett internationellt perspektiv, få som cyklar, säger Vida Wachtmeister, marknadschef på mytaxi.”

Alltså om *prat* om att göra cykelmiljön bättre.

Och alla vi som cyklar i Stockholm vet ju att prat och verklighet skiljer sig åt otroligt. Bara för att man pratar så börjar folk inte cykla.
Men det är klart, det får man inte till några cykelkritiska pressmeddelanden av.

Under tiden konstaterar vi att det är mycket prat om cykling i Stockholm. Men ska vi vara riktigt kritiska så bortsett från en del av Götgatan och en del av Norrmälarstrand så har förvånansvärt lite hänt de senaste åren.

Läs till exempel:

Stockholm har ett problem med vardagscyklister

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

1 Comment on "Taxiappföretag: ”STORA CYKELSATSNINGAR MEN INGEN CYKLAR! WHATTODO!”"

avatar
  Subscribe  
Notify of
A.L. Winlund
Guest
Member

Nja, när jag (cykel)pendlar i Stockholm varje dag är det ofta fler cyklister än fotgängare på många sträckor.
Slutsats: Ta bort alla trottoarer, för ”ingen” går ju.