Ny omläggning vid Slussen

| 14 kommentarer

I veckan flyttar Skanska arbetsområdet nere vid Skeppsbron (så här såg det ut tidigare). Så här är det tänkt att det ska se ut:

Skeppsbron novemberUppdatering: Så här blev det i verkligheten:

Kan vara knepigt att se på den stora, så här ser det ut lite större. Första bilden norrut, sedan rör vi oss söderut. Norr är alltså uppåt:

1
Screen Shot 11-01-15 at 03.58 PM 002

2
Screen Shot 11-01-15 at 03.58 PM 001

3
Screen Shot 11-01-15 at 03.58 PM

4
Screen Shot 11-01-15 at 03.57 PM

Vi är notoriskt usla på att läsa TA-planer som den här, men förra omledningen blev alldeles utmärkt, möjligtvis med undantag från en ”Påbjuden cykelväg”-skylt på kajsidan som hade en förmåga att vandra ut i cykelbanan.

Påbjuden cykelbana

Har haft en förmåga att promenera vänster ut i vägbanan

Och vi gillar att Skanska introducerat de där mjuka plaströren (med reflexer!) för att indikera sväng:

Screen Shot 11-01-15 at 04.09 PM

De syns bra och till skillnad från ”reflexsergeanter” så har de faktiskt stått kvar där de ska stå under hela omledningsperioden.

Vi är notoriskt usla på att läsa TA-planer, men utifrån hur omledningen varit hittills känns det som att det här kan bli bra. Vad tycker ni?

Omledningen kommer ändras nu i veckan.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

14 Comments on "Ny omläggning vid Slussen"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Matz
Guest
Member

Blir antagligen lika förvirrat som vanligt då när man ska hemåt vid 16 å kommer å kör söder ut mot Slussen … Upphov till många incidenter ….. Men det är ju vardagsmat i den här staden där man vill att folk ska cykla men konstant ”trollar bort alla pengar som ska satsas på en säkrare cykelinfrastruktur” ( offtopic )…..

Anders Andersson
Guest
Member

Åk hem vid 17 då…

Matz
Guest
Member

blev 18:30 istället … var någorlunda ok … bäst hittills är vid 01 å 05 rätt ensamt då 🙂

Anders Andersson
Guest
Member

Rätt tomt på cykelbanan mellan 9 och 15 också… Liksom 20.30 – då det dock stod en bil parkerad mitt på cykelvägen utanför zum Franziskaner…

micke
Guest
Member

Jag förstår inte hur de kan göra ett såpass bra jobb norrgående och katastrofalt dåligt södergående?

Jonas
Guest
Member

För att de har den adderade komponenten av access till byggnaderna och korsande gator/gränder där? Och busshållplatserna. I blandtrafik.

limme
Guest
Member

Det enda jag tänker på är om det lägger sig is på de temporärt asfalterade uppfarterna och nedfarterna. Det tror jag skulle bli svårt för många. De utan dubbdäck iaf.