Minns ni för snart ett år sedan – då Stockholms Stad testade nya väntytor för cyklister som skulle svänga i den hårt trafikerade korsningen Kungsgtatan-Sveavägen? Så här såg det ut:

Jag passerade där i fredags och boxarna är kvar. Men då stod det extra trafikljus på betongblock i varje korsning – så att man som cyklist kunde se när det blev grönt. De är borta nu. Och jag insåg där jag stod mitt i vägen för trafiken på Sveavägen och väntade på grönt att det inte fanns någonstans jag kunde se det. Eller? Bakom ryggen två filer bilar som väntade på grönt.  Så här såg det ut:

Så, nu undrar jag lite – ni som cyklar här, hur gör ni? Hur ser ni att det blivit grönt och ni får köra? Gör ni som jag, och tittar nervöst över ryggen och utgår från att när bilarna gasar iväg så får ni också köra? Eller missar jag något?