Samtidigt på Stadsgårdsleden...

Icke-Stockholmare får ursäkta att det blir en del väldig Stockholms-specifika inlägg nu, men det beror alltså på återupptäckandets glädje. Jag har inte cyklat på ett tag och det har hänt saker. Några riktigt bra, som Götgatan, några sämre som den här som jag upptäckte i morse:

StadsgA--rdsleden

Yes, de har gjort en fin cirkulationsplats nere på kajen vid Stadsgårdsleden åt alla som ska lämna passagerare till Birka Lines färjor. Tyvärr mätte de fel när de projekterade och därför fick delar av den läggas i… gångbanan.

Nu ska sägas att de nya räckena för en gångs skull faktiskt utrustades med reflexer, även om jag inte är helt säker att det är främst för cyklisternas eller fotgängarnas skull.

Men still, jag hoppas innerligt att det är tänkt att de ska räta ut och återställa cykel- och gångbanorna igen. För inte kan det vara tänkt att det ska se ut så här?

Stadsgårdsleden är ju en av de där platserna där det titt som tätt sker olyckor och där fotgängare och cyklister ibland har svårt att samsas. För det mesta är det lugnt, men vid varje avgång och ankomst till de två rederiernas terminaler så fylls banan med klungor av fotgängare och då uppstår friktion.

Att då plötsligt bara spärra av hela gångbanan, vilket man faktiskt gör, kommer ju inte direkt förbättra trafiksituationen. Även om det blir lättare för bussarna att svänga på kajen.

Någon som vet om det är tänkt så här?