Henrik Ahlen såg denna cykel igår och passade på att inte bara fota utan också maila den till cyklist@cyklistbloggen.se. Jag gillar den skarpt, särskilt budskapet.

Vi är ju stora bilvänner Jeroen och jag, men rätt sak på rätt plats och jag skulle särskilt vilja rikta den här posten till alla ett oerhört litet antal taxichaufförer av alla som finns därute. När ni sitter och irriterar er på cyklister som envisas med att köra runt er som svärmande bin där ni står parkerade intill trottoarkanten, eller som kommer direkt ur döda vinkeln och fortsätter rakt fram när ni ska svänga, ta då ett djupt andetag och tänk, ”One Less Car”.

Varje cyklist är en bil färre framför er i bilkön, en bil färre som snor parkeringsplatsen för er och tvingar er att mot er vilja ställa er i cykelfältet, en bil färre som gör det svårare för er att hinna med tillräckligt många körningar under dagen. One Less Car.

![](/content/images/2012/05/OneLessCar.jpg "OneLessCar")Foto: Henrik Ahlen
 

Cyklisten heter Sara Boisen och cykeln är hennes tjänstecykel från företaget Grow.eu. De har tydligen hållit på med tjänstecyklar sedan 2010.

Och hey, presto är även vi lite Stockholm Chic!