One less car, glöm inte det

| 1 kommentar

Henrik Ahlen såg denna cykel igår och passade på att inte bara fota utan också maila den till cyklist@cyklistbloggen.se. Jag gillar den skarpt, särskilt budskapet.

Vi är ju stora bilvänner Jeroen och jag, men rätt sak på rätt plats och jag skulle särskilt vilja rikta den här posten till alla ett oerhört litet antal taxichaufförer av alla som finns därute. När ni sitter och irriterar er på cyklister som envisas med att köra runt er som svärmande bin där ni står parkerade intill trottoarkanten, eller som kommer direkt ur döda vinkeln och fortsätter rakt fram när ni ska svänga, ta då ett djupt andetag och tänk, ”One Less Car”.

Varje cyklist är en bil färre framför er i bilkön, en bil färre som snor parkeringsplatsen för er och tvingar er att mot er vilja ställa er i cykelfältet, en bil färre som gör det svårare för er att hinna med tillräckligt många körningar under dagen. One Less Car.

Foto: Henrik Ahlen

 

Cyklisten heter Sara Boisen och cykeln är hennes tjänstecykel från företaget Grow.eu. De har tydligen hållit på med tjänstecyklar sedan 2010.

Och hey, presto är även vi lite Stockholm Chic!

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

1 Comment on "One less car, glöm inte det"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Jakob Hammarbäck
Guest
Member

får man komplettera denna bloggpost med några saker:

One Less Car har utvecklats till en global rörelse, det är en grymt bra slogan. Det finns hur många klistermörken som helst att sätta på sin cykel. Ofta sitter de på ramen. Kolla denna Google sökning
http://bit.ly/JmGQKY

Tyvärr finns också motsatsen att hitta hos en del. På bilens kofångare sitter då en dekal med texten ”one less bike” vilket är precis den tråkiga stämning mot andra trafikanter som ni bloggar om.
http://bit.ly/Lkotsx

Sen, är det ju Monark som byggt cykeln på bilden. Mycket bra med stort lastflak på en jobbcykel. Och Grow låter de anställda låna dem när de gör ärenden i staden. Finns det något företag som låter sin personal leasa cyklar så att de kan använda dem även till och från jobbet?