Nu har StockholmDirekt redan gjort en alldeles utmärkt bloggpost, men vi måste ändå kommentera det här. Det handlar om cykelvägen i Hjorthagen som går rätt in i trottoaren.

Knasig cykelbana i Hjorthagen – "nära att smälla varje dag" @StockholmDirekt https://t.co/zHpjKfyTp4 #cykling pic.twitter.com/mh351AmHMJ

— StockholmDirekt (@StockholmDirekt) September 19, 2016

Från StockholmDirekt:

Trafikverket bygger helt enligt ritningarna och trafiklösningen är klar. Fortum tar över på platsen för att bygga en in- och utfart framför det nya biokraftvärmeverket. Fortums byggare märker direkt att lösningen inte kommer att fungera. De kontaktar Trafikverket och trafikkontoret och säger att cykelbanan inte är trafiksäker.

(…)

FELEN FORTSÄTTER. Trafikkontoret håller inte med utan tycker att grundlösningen fungerar. Problemet enligt trafikkontoret är att Fortum inte bygger enligt ritningarna.

Det är i sin galenskap en stilstudie i hur cykelinfrastruktur hanteras i Stockholm – massor av inblandade, ingen som har ansvar. Förmodligen i övriga Sverige också. Fortum skyller på Trafikkontoret, Trafikkontoret och Trafikverket skyller på Fortum, som skyller tillbakas. Som en jävla lekstuga.

hjorthagenFoto: Ivar Forss

Samtidigt skadas cyklister i dåligt utformad cykelinfrastruktur. Samtidigt vill samhället att fler ger sig ut och cyklar i den otrygga trafikmiljön.

Jag blir så trött.

Läs hela artikeln hos StockholmDirekt: ”Vi reder ut: Därför blev cykelbanan i Hjorthagen ett fiasko