och fel och fel och fel…

Nu har StockholmDirekt redan gjort en alldeles utmärkt bloggpost, men vi måste ändå kommentera det här. Det handlar om cykelvägen i Hjorthagen som går rätt in i trottoaren.
https://twitter.com/StockholmDirekt/status/777889960884133888
Från StockholmDirekt:

Trafikverket bygger helt enligt ritningarna och trafiklösningen är klar. Fortum tar över på platsen för att bygga en in- och utfart framför det nya biokraftvärmeverket. Fortums byggare märker direkt att lösningen inte kommer att fungera. De kontaktar Trafikverket och trafikkontoret och säger att cykelbanan inte är trafiksäker.
(…)
FELEN FORTSÄTTER. Trafikkontoret håller inte med utan tycker att grundlösningen fungerar. Problemet enligt trafikkontoret är att Fortum inte bygger enligt ritningarna.

Det är i sin galenskap en stilstudie i hur cykelinfrastruktur hanteras i Stockholm – massor av inblandade, ingen som har ansvar. Förmodligen i övriga Sverige också. Fortum skyller på Trafikkontoret, Trafikkontoret och Trafikverket skyller på Fortum, som skyller tillbakas. Som en jävla lekstuga.

hjorthagen
Foto: Ivar Forss

Samtidigt skadas cyklister i dåligt utformad cykelinfrastruktur. Samtidigt vill samhället att fler ger sig ut och cyklar i den otrygga trafikmiljön.
Jag blir så trött.
Läs hela artikeln hos StockholmDirekt: “Vi reder ut: Därför blev cykelbanan i Hjorthagen ett fiasko
 

Hur reagerar du på detta?

Loading spinner

One thought on “och fel och fel och fel…

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: