och fel och fel och fel…

| 1 kommentar

Nu har StockholmDirekt redan gjort en alldeles utmärkt bloggpost, men vi måste ändå kommentera det här. Det handlar om cykelvägen i Hjorthagen som går rätt in i trottoaren.

Från StockholmDirekt:

Trafikverket bygger helt enligt ritningarna och trafiklösningen är klar. Fortum tar över på platsen för att bygga en in- och utfart framför det nya biokraftvärmeverket. Fortums byggare märker direkt att lösningen inte kommer att fungera. De kontaktar Trafikverket och trafikkontoret och säger att cykelbanan inte är trafiksäker.

(…)

FELEN FORTSÄTTER. Trafikkontoret håller inte med utan tycker att grundlösningen fungerar. Problemet enligt trafikkontoret är att Fortum inte bygger enligt ritningarna.

Det är i sin galenskap en stilstudie i hur cykelinfrastruktur hanteras i Stockholm – massor av inblandade, ingen som har ansvar. Förmodligen i övriga Sverige också. Fortum skyller på Trafikkontoret, Trafikkontoret och Trafikverket skyller på Fortum, som skyller tillbakas. Som en jävla lekstuga.

hjorthagen

Foto: Ivar Forss

Samtidigt skadas cyklister i dåligt utformad cykelinfrastruktur. Samtidigt vill samhället att fler ger sig ut och cyklar i den otrygga trafikmiljön.

Jag blir så trött.

Läs hela artikeln hos StockholmDirekt: ”Vi reder ut: Därför blev cykelbanan i Hjorthagen ett fiasko

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

1 Comment on "och fel och fel och fel…"

avatar
  Subscribe  
Notify of
felix reychman
Guest
Member

:.-(