Hösten är här, det börjar bli kallt och jag har letat länge efter ett par handskar som inte är kolsvarta. Av någon anledning så verkar det jättepopulärt att göra alla höstkläder i mörka färger. Men nu hittade jag äntligen ett par knall-gula:

Nya handskarNär man precis landat på Mars och ska till att fixa Curiosity-rovern, så gäller det att ha bra handskar.

De fungerar utmärkt, håller även vatten borta i regn och syns något otroligt. Funkar lysande när man räcker ut handen för att svänga. Nackdelen är att fodret är lite löst, vilket är irriterande när man ska växla.

En annan nackdel med handskar är att de ringklockor som kommer med cyklar nuförtiden uppenbarligen utformades för minifingrar. Det är stört omöjligt att ringa på min när jag har handskar på och det är ju fullständigt värdelöst.

Så, jag letar nytt. Cykelaffärerna där jag rör mig i Stockholms city har bara samma fjutt-ringklockor så jag letar efter någon på nätet. En som fungerar med handskar, låter högt – men gärna vänligt. Jag har sett en del som sitter på lådcyklar som låter som en liten gong-gong. Något sånt.

Eller varför inte en sån här som satt på cykeln bredvid min i stället. Fantastiskt snygg. Verkar kunna fungera. Var köper man?

ringklocka