Det är P4 Stockholm som berättar att:

Det blev en toppnotering när Stockholms stad den här säsongen räknade antalet cyklister. Drygt 75 000 cyklister passerade mätpunkterna per dag – en ökning med 20 000 på fem år.

Cyklistbloggen #PropagandacyklarFler får uppleva sånt här.

Och det får mig omedelbart att tänka på en artikel från KIT som publicerades häromdagen. Den handlade om fulparkering i cykelfält och Motormännens Riksförbunds presstalesperson Mikael Högskoog uttalade sig om den ökande cyklismen och problemen med ummm… ja att bilister parkerar där det är förbjudet:

screen-shot-10-04-16-at-08-36-pm

” Sen ska man komma ihåg att vi bor i en geografi där det inte är de bästa förutsättningarna för att cykla året runt. Det finns vissa risker med det. Gruppen som ökar mest när det gäller trafikskador är cyklister.”

Yes, lite appropå sådär passar Motormännen på att höja ett varningens finger. Det finns vissa risker med att cykla året runt, ju. Och det här är ett inte helt ovanligt argument när just höst- och vintercykling kommer på tal: att det väl egentligen är lite för farligt att cykla då. Det ser man ju, det sker olyckor. Den enda lösningen vi överhuvudtaget kan komma att tänka på efter långt funderande är att låta bli att cykla. Vi bor ju i en geografi där det inte finns de bästa förutsättningarna. Bäst att göra något annat.

SopsaltatFinns ingen annan lösning när det kommer snö än att sluta cykla.

Bilar däremot, pallar allt.

masskrock flera trafikolcykor Just nu stopp i trafiken bil rammade hus
original1.snA--kaos-stA--ll-bilen-3
original1.SnA--kaos-stA--ll-bilen-2
Det-A--r-stopp-i-trafiken
original2.SnA--kaos-stA--ll-bilen-5
Polisen varna
SnA--n-stoppar-allt-1