Nya cykelrekord, över 75000 cyklister per dag i Stockholm, ställ cykeln på vintern!

| Inga kommentarer

Det är P4 Stockholm som berättar att:

Det blev en toppnotering när Stockholms stad den här säsongen räknade antalet cyklister. Drygt 75 000 cyklister passerade mätpunkterna per dag – en ökning med 20 000 på fem år.

 

Cyklistbloggen #Propagandacyklar

Fler får uppleva sånt här.

Och det får mig omedelbart att tänka på en artikel från KIT som publicerades häromdagen. Den handlade om fulparkering i cykelfält och Motormännens Riksförbunds presstalesperson Mikael Högskoog uttalade sig om den ökande cyklismen och problemen med ummm… ja att bilister parkerar där det är förbjudet:

screen-shot-10-04-16-at-08-36-pm

” Sen ska man komma ihåg att vi bor i en geografi där det inte är de bästa förutsättningarna för att cykla året runt. Det finns vissa risker med det. Gruppen som ökar mest när det gäller trafikskador är cyklister.”

Yes, lite appropå sådär passar Motormännen på att höja ett varningens finger. Det finns vissa risker med att cykla året runt, ju. Och det här är ett inte helt ovanligt argument när just höst- och vintercykling kommer på tal: att det väl egentligen är lite för farligt att cykla då. Det ser man ju, det sker olyckor. Den enda lösningen vi överhuvudtaget kan komma att tänka på efter långt funderande är att låta bli att cykla. Vi bor ju i en geografi där det inte finns de bästa förutsättningarna. Bäst att göra något annat.

Sopsaltat

Finns ingen annan lösning när det kommer snö än att sluta cykla.

Bilar däremot, pallar allt.

masskrockflera trafikolcykorJust nu stopp i trafikenbil rammade husoriginal1-snokaos-stall-bilen-3
original1-snokaos-stall-bilen-2

Det är stopp i trafikenoriginal2-snokaos-stall-bilen-5Polisen varna

Snön stoppar allt!

 

 

 

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

Bli först att kommentera!

Avisera mig när
avatar
wpDiscuz