Mörkt som i en säck. Ge mig lamptips!

[![Augustimörker. Dags att tejpa fas … nähe?](/content/images/2013/12/fetinglampa_diy_500.jpg)](/content/images/2013/12/fetinglampa_diy_500.jpg)Augustimörker. Dags att tejpa fas … nähe?
Augusti börjar gå mot september och mörkret faller hårt och obarmhärtigt framåt kvällen. Dags att rota fram lamporna, men vilka har du?

Härom kvällen var jag ute och sprang och på den undermåligt upplysta backen i Johanneshov höll jag nästan på att kuta på en kille som cyklade. Jag ska erkänna att jag själv inte hade några reflexer att tala om på mig, men då slog det mig: fasen, dags att sätta på några lampor på cykeln (och några reflexer på mig själv när jag kutar).

Själv känner jag att det kanske räcker med ett par ”be seen”-lampor, det vill säga att omgivningen kan se mig. Min stora Philips-lampa (som vi testat här) tar jag fram senare. Det är något psykologiskt, man kan ju inte ta fram vinterlampan i augusti!

[![Kolla! En Orp! Bild från Orpland.com](/content/images/2014/05/kolla_en_orp.jpg)](/content/images/2014/05/kolla_en_orp.jpg)Kolla! En Orp! Bild från [Orpland.com](http://www.orpland.com)
Nåväl, mina ”be seen”-ljus är en Orp (som vi [provat här](https://www.cyklistbloggen.se/2014/05/pling-tut-eller-brol-vi-provar-orp-smart-horn/)) fram för vitt ljus och en [Knog Skink](http://euro.knog.com.au/bike/lights/silicone-bike-lights/skink.html) baktill. Jag föredrar icke-blinkande ljus.
[![knog_liten](/content/images/2012/11/knog_liten.jpg)](/content/images/2012/11/knog_liten.jpg)Lampan till höger är fortfarande i bruk. Den andra var så liten att jag tappat bort den.
Men som alltid när mina saker är ett par år gamla så väcks undran: finns något nytt, bättre? Så upplys mig (heh), vilka lampor har du? Och är du jättenöjd med dem kanske du till och med orkar klistra in en länk? Kör på i kommentarerna!

UPPDATERAT:
Skulle du mot förmodan behöva lite tips om när du behöver lampor fick vi reda på att Trafiken.nu varje dag skriver vilka tider du behöver lampa på. Surfa hit, välj stad, skrolla längst ned: trafiken.nu.
Annars är facit: Det är augusti. Ta alltid med lampor.

[cykeltrafik_lampor