Sedan inlägget om den nya cykelparkeringen vid Stockholms Central så fick vi en del frågor om exakt var den låg och hur man tar sig dit. Och eftersom det var strålande sol igår så passade jag på att promenera dit. Så här går man alltså till Järnvägsparken:

Någon sa också att det kanske berodde på att det var vinter att ställen var tomma. Men då borde det varit tomt på cyklar i området. Tittar man på filmen och på bilden nedan, så ser man att det är i princip fullt hela vägen bort till den nya parkeringen. Där, däremot, är det tvärtom.

Nu är det kanske också lite meckigt att hitta dit just nu, eftersom det är plank överallt. Stadsmiljöborgaråd Per Ankersjö tror att det kommer bli mer populärt att parkera där när byggarebetena med Citybanan är klara.

Tidningen Vi i Vasastan skrev också om parken och tydligen är det så att Stockholms Stad ville ha en parkering närmare entrén, men markägaren, Jernhusen, vägrade:

Om Jernhusen AB, som äger Centralstationen och marken i direkt anslutning, hade velat upplåta mark för närmare cykelparkeringar hade läget varit annorlunda.

– Nu har vi i stället valt att bygga så nära vi kan, säger Per Ankersjö.

Det är synd att Jernhusen och kommunen inte kan komma överens om parkering på en plats där folk känner sig trygga – till exempel där de redan valt att ställa sina cyklar idag. Extra märkligt när Jernhusen gör reklam för cykling vid de tillfälliga ställen på platsen:

Jermhusen