[![Bussfil på Hornsgatan. Lätt att missa? Foto: Polisen Södermalm. Klicka för större.](/content/images/2015/01/bussfil_hornsgatan-400x400.jpg)](/content/images/2015/01/bussfil_hornsgatan.jpg)Bussfil på Hornsgatan. Lätt att missa? Foto: Polisen Södermalm.
Vi har skrivit lite om situationen på Hornsgatan vid Slussen. Det är en redan knölig lösning som blir ännu sämre av den obehöriga trafiken som smiter förbi och ibland blockerar vägen. Nu bötfäller polisen bilister som smiter förbi på bussvägen.
[![Bussfil på Hornsgatan. Lätt att missa? Foto: Polisen Södermalm. Klicka för större.](/content/images/2015/01/bussfil_hornsgatan-400x400.jpg)](/content/images/2015/01/bussfil_hornsgatan.jpg)Bussfil på Hornsgatan. Lätt att missa? Foto: Polisen Södermalm. Klicka för större.
Slussenbygget lämnar få trafikanter oberörda. Som ett öppet sår som någon konstant petar i så det inte riktigt läker. Vi skrev tidigare om rödljuset i korsningen Götgatan/Hornsgatan som hade generös gröntid för bussarna, men kortare för fotgängare och cyklister. Där står alltså mängder av fotgängare och cyklister och väntar på sin korta gröntid och får som lök på den berömda laxen denna ytterligare förkortad av genomsmitande bilister. Tramsigt! Läs mer: [Smittrafik ett problem på Hornsgatan](https://www.cyklistbloggen.se/2014/03/smittrafik-ett-problem-pa-hornsgatan/).

I dag skriver Polisen Södermalm på Facebook om att de bötfäller bilister som smiter igenom på bussvägen. Kanske kan det få några färre bilister att välja den vägen?

Läs polisens inlägg på Facebook: Står du vid ett vitt ljus, så är du troligtvis på fel plats.