Hornsgatan: polisen lappar smitare

| 6 kommentarer

Bussfil på Hornsgatan. Lätt att missa? Foto: Polisen Södermalm. Klicka för större.

Bussfil på Hornsgatan. Lätt att missa? Foto: Polisen Södermalm. Klicka för större.

Slussenbygget lämnar få trafikanter oberörda. Som ett öppet sår som någon konstant petar i så det inte riktigt läker.
Vi skrev tidigare om rödljuset i korsningen Götgatan/Hornsgatan som hade generös gröntid för bussarna, men kortare för fotgängare och cyklister. Där står alltså mängder av fotgängare och cyklister och väntar på sin korta gröntid och får som lök på den berömda laxen denna ytterligare förkortad av genomsmitande bilister. Tramsigt! Läs mer: Smittrafik ett problem på Hornsgatan.

I dag skriver Polisen Södermalm på Facebook om att de bötfäller bilister som smiter igenom på bussvägen. Kanske kan det få några färre bilister att välja den vägen?

Läs polisens inlägg på Facebook: Står du vid ett vitt ljus, så är du troligtvis på fel plats.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

6 Kommentarer på "Hornsgatan: polisen lappar smitare"

Låt mig veta när
avatar
Fourteen Islands
Gäst

Och bilar med dubbdäck? En annan dag, ett annat år?

Grumpy
Gäst

Meah. En dag, någon timme!? De flesta av dessa riktade åtgärder verkar ju göras enkom för att kunna skriva facebook-inlägg. De kanske stod där någon timme den dagen, men jag har aldrig sett dem någon annan dag innan eller sen dess. Däremot har jag sett polis ett par gånger komma åkandes söderut, inte bry sig eller som mest stanna säga aja baja till första bilen som stod vid bussljuset. Inga böter. Det är tramsigt! Men nu är jag tacksam för det för nu gör jag som bilisterna. Jag tar bussfilen, behandlar det som stopplikt, och rullar när det är fritt, inte när det är grönt/streck. Betydligt smidigare för alla parter. Jag slipper stå och vänta i onödan (vid detta och nästa ljus) och slipper beblanda mig med fotgängare och cyklister som inte vet att köa.

Erik Johansson
Gäst

En liten vit van blev stoppad där i morse runt ~0750, skönt med mindre bilar nu när det är puckelpist på gatorna.

Richard
Gäst

Tidigare var det illa nog att bilister från Hornsgatan kunde köra mit Slussen trots att det är grön gubbe (bilisterna får ju aldrig själva grönt ljus eftersom de står i bussfil).

Problemet är nu ännu värre eftersom bilar från motsatt sida (som får köra åt det hållet) blir osäkra då trafikljuset innan korsnigen har tagits bort. Flera bilar kör alltså även från Slussen när det är grön gubbe.

Trafikkaos är granne med Slussen!

Christian Gillinger
Gäst

Och deras text förklarar varför så många av de som som kör där ändå, liksom prejar sig igenom korsande cykel- och gångtrafik. De förstår inte busstrafikljusen.

Arne B
Gäst

Det verkar som om de som kör där ändå inte förstår vägskyltar och vilket fordon de kör 😉

Polisen kunde också gärna lappa alla (ca 30-40%) som kör med dubbdäck på Hornsgatan.

wpDiscuz