Grattis snöröjare, nu smälter snön

![Var tog den lilla cykelbanan vägen? Ingen som vet …](/content/images/2013/02/GC_lingvagen_front.jpg)Var tog den lilla cykelbanan vägen? Ingen som vet …
  Plusgrader och snösmältning. Det borde betyda att stadens snöröjare kan slappna av lite. Tyvärr ser vi fortfarande sviterna av vinterns usla plogning. Plusgrader och snösmältning. Det borde betyda att stadens snöröjare kan slappna av lite. Tyvärr ser vi fortfarande sviterna av vinterns usla plogning.

Jag läser Jon Jogensjös utmärkta text om hans cykling in mot stan. Han var nära att krocka med andra cyklister tre gånger. Det är förstås långt ifrån okej. Själva menar vi att enkelriktade körbanor åt varje håll är det bästa. Enligt ”Homogenitet av massa, hastighet och riktning på trafikanterna” som de skriver i Holland. Där det inte finns infrastruktur måste förstås alla parter på vägen ta sitt ansvar och ge plats. Och på min vänstra axel suckar en cynisk liten cyklist ”hur svårt ska det vara?”.

Själv tänkte jag på plats för oskyddade trafikanter igår.
Det verkar som att snöröjarna andades ut när det inte snöat på ett tag. Under veckan har jag sett flera snöplogar som kört förbi med själva plogen i vädret bara för att sanda. Då blir jag lite fundersam när jag traskar till dagis med barnen och knappt får plats med vagnen på gång/cykelbanan. Än mindre möta någon annan trafikant. För att travestera Försvarets kampanj: Vad håller ni på med?

GC_lingvagen_800