Nu har de gjort klart ny cykelväg på Arenavägen vid Globen. Så här fint blev det:

Tomas-Eriksson-1-1 Foto: Tomas Eriksson.

En klassisk Stockholmslösning, med trafikljuset placerat mitt i högra körfältet. Något tidigare upp också där en annan klassisk Stockholmslösning, med övergångsställes-skylt mitt i samma körfält.

Screen-Shot-08-10-17-at-01.20-PM-1024x583
Foto: Tomas Eriksson/video.

En fundering: Hur kan samma kommun, Stockholm, å ena sidan vara ansvariga för snygga lösningar som Norr Mälarstrand, Götgatan och nu senast det som sker vid Stallgatan. Å andra sidan fortfarande inte ha fattat att det är dumt att ställa stolpar mitt i vägar?

Svaret är såklart att det är olika delar av förvaltningen som ansvarar för olika projekt. Några har lärt sig och blivit duktigare. De som ligger bakom den här tillhör dem som tuggar på på samma sätt som man jobbade på 80-talet.

Här är en tanke, eftersom ingen cyklist någonsin är inblandad i de här byggena: Nästa gång du finner dig ansvarig för att göra infrastruktur som involverar cykelvägar, fråga dig själv: Skulle jag vilja ha det så här på min väg när jag kör bil?”

Om svaret är nej, rita om. Det behöver inte vara svårare än så.