Det här blir lite blandad kompott, men efter ett par gnäll-poster kände jag att det var dags för lite inspiration och positivism. I dagens DN läser jag att de styrande i Stadshuset funderar på att stänga av hela Kungsgatan på helgerna i sommaren. För er som inte bor här i Skandinaviens huvudstad host så är det alltså den häringa:

Foto: Gunnar Lund (Stockholmsfärg)

Med ett foto taget när gatan senast hade lite flanörer i mitten. Och vad tusan, om det var bra nog för dem på 40-talet, så duger det för oss också. Så här säger mannen bakom idén, Per Ankersjö, till DN:

ScreenShot0051

Jag förmodar att de samlade erfarenheterna av lånecykelsystemet de senaste åren ligger bakom tanken att göra både cykelreparatörer och trafikundervisning till inslag i festiviteterna.

En annan grej från Per Ankersjö som jag faktiskt missat är att han lovat att lastbilschaufförerna i Stockholm ska få utbildning för att lära sig att inte köra på cyklister. Så här sa han i höstas, också i DN:

ScreenShot008

Jag undrar lite hur det gått med den där informationskampanjen. Jag har frågat Per Ankersjö på Twitter, men inte fått något svar, än. Nu har ju Cyklistbloggen lyckats så bra i Googlerankningen att han kanske ser det här inlägget nästa gång han googlar sig själv. Då hoppas vi såklart på att han uppdaterar oss i kommentarsfältet!