Fler grejor från #Sthlm: Avstängd Kungsgata i sommar och Infokampanj för truckers

| 14 kommentarer

Det här blir lite blandad kompott, men efter ett par gnäll-poster kände jag att det var dags för lite inspiration och positivism. I dagens DN läser jag att de styrande i Stadshuset funderar på att stänga av hela Kungsgatan på helgerna i sommaren. För er som inte bor här i Skandinaviens huvudstad host så är det alltså den häringa:

Foto: Gunnar Lund (Stockholmsfärg)

Med ett foto taget när gatan senast hade lite flanörer i mitten. Och vad tusan, om det var bra nog för dem på 40-talet, så duger det för oss också. Så här säger mannen bakom idén, Per Ankersjö, till DN:

Jag förmodar att de samlade erfarenheterna av lånecykelsystemet de senaste åren ligger bakom tanken att göra både cykelreparatörer och trafikundervisning till inslag i festiviteterna.

En annan grej från Per Ankersjö som jag faktiskt missat är att han lovat att lastbilschaufförerna i Stockholm ska få utbildning för att lära sig att inte köra på cyklister. Så här sa han i höstas, också i DN:

Jag undrar lite hur det gått med den där informationskampanjen. Jag har frågat Per Ankersjö på Twitter, men inte fått något svar, än. Nu har ju Cyklistbloggen lyckats så bra i Googlerankningen att han kanske ser det här inlägget nästa gång han googlar sig själv. Då hoppas vi såklart på att han uppdaterar oss i kommentarsfältet!

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

14 Comments on "Fler grejor från #Sthlm: Avstängd Kungsgata i sommar och Infokampanj för truckers"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Lars-Göran Poppe Nordvall
Guest
Member
Lars-Göran Poppe Nordvall

Så j-a trött på all pajkastning på varandra , lite förståelse och repekt för varandra löser det mesta.

Simon Skoog
Guest
Member

Ja, det är bara att konstatera att de som bryter mot regler efter utbildning inte gör det pga okunskap utan med vilje och därmed inte är lämpade att framföra motorfordon. Indragna körkort kunde varit många gånger vanligare.

Thomas Egrelius
Guest
Member

Bilister och lastbilschaufförer har körkort och därmed utbildning. De behöver ingen upplysningskampanj.

Brandon Gold
Guest
Member

Jag kan mejla över de – inboxa mig med ditt email

Olof Essle
Guest
Member

Ja det skulle verkligen behövas. Trafikverket mfl gjorde en film http://www.youtube.com/watch?v=FN4al1_f794 2010 men den tar inte upp cyklister. Det är lätt att hitta en massa beteenden hos ffa bilister som drabbar cyklister, right hook, parkera stanna cykelbana/överfart, onödiga omkörningar mm.
Menar Ulla allvar med ”Visa hänsyn” borde det gälla alla.

Cyklistbloggen
Guest
Member

Var finns de?

Brandon Gold
Guest
Member

Hej Cyklistbloggen, 100copies har gjort en serie som kan vara värt att använda. Thomas skickade mig filerna och jag har kontaktat cykelframjändet utan framgång. Affisherna handlar om att visa hänsyn / respekt i trafiken…bland bilarna och cyklisterna.

David Pedersen
Guest
Member

Jag har läst att lastbilschaufförer enbart gör sitt jobb och är mycket laglydiga.