Fler grejor från #Sthlm: Avstängd Kungsgata i sommar och Infokampanj för truckers

Det här blir lite blandad kompott, men efter ett par gnäll-poster kände jag att det var dags för lite inspiration och positivism. I dagens DN läser jag att de styrande i Stadshuset funderar på att stänga av hela Kungsgatan på helgerna i sommaren. För er som inte bor här i Skandinaviens huvudstad host så är det alltså den häringa:

Foto: Gunnar Lund (Stockholmsfärg)

Med ett foto taget när gatan senast hade lite flanörer i mitten. Och vad tusan, om det var bra nog för dem på 40-talet, så duger det för oss också. Så här säger mannen bakom idén, Per Ankersjö, till DN:

Jag förmodar att de samlade erfarenheterna av lånecykelsystemet de senaste åren ligger bakom tanken att göra både cykelreparatörer och trafikundervisning till inslag i festiviteterna.

En annan grej från Per Ankersjö som jag faktiskt missat är att han lovat att lastbilschaufförerna i Stockholm ska få utbildning för att lära sig att inte köra på cyklister. Så här sa han i höstas, också i DN:

Jag undrar lite hur det gått med den där informationskampanjen. Jag har frågat Per Ankersjö på Twitter, men inte fått något svar, än. Nu har ju Cyklistbloggen lyckats så bra i Googlerankningen att han kanske ser det här inlägget nästa gång han googlar sig själv. Då hoppas vi såklart på att han uppdaterar oss i kommentarsfältet!