Ett stulet framhjul senare

stulet framhjul

Jag brukar släpa omkring på två lås till cykeln. I fredags hade jag bara ett och det straffade sig omedelbart.

Jag hade lämnat barnen på skolan och hade bestämt att jag skulle åka T-bana till jobbet för att försöka bli av med min långdragna förkylning genom fysisk vila. Jag brukar alltid ha två lås till cykeln, ett Abus Granit Futura och ett Abus Steel-O-Flex. Inalles cirka 2,5 kilo lås att släpa på. Just denna dag låg dock det stora låset kvar i cykelgaraget på jobbet.

Kedjan på cykelstolpen räckte inte till bägge hjulen, varför jag låste fast bakhjul och ram i cykelstället. Jag har gjort så några gånger förut, men just denna dag gick det mindre bra.

stulet framhjul

Fredagskvällen kryddades alltså av ett stulet framhjul med tillhörande Revolight.

Tur i oturen var att min cykelhandlare hade ett lätt begagnat likadant hjul hemma, så för blott (?) 1200 kr kan jag sätta mig på cykeln imorgon igen.

Nytt hjuö

Så lärdomar från i fredags: Ta alltid med dina lås. Låst fast allt. Slappna inte av. Som vi brukar säga