Jag ville bara ropa in en klok man från England; Journalisten och nyhetsankaret Jon Snow är aktiv pendlingscyklist och blev tillfrågad om han ville tala om cykling för parlamentsledamöterna i Transportkommitén. Här är filmen från framträdandet.

Jag ville bara ropa in en klok man från England; Journalisten och nyhetsankaret Jon Snow är aktiv pendlingscyklist och blev tillfrågad om han ville tala om cykling för parlamentsledamöterna i Transportkommitén.

Även i Storbritannien ökar cyklandet, medan utbyggnaden av cykelvägar inte går lika fort. Uppenbarligen verkar det som att man även i England har svårt att planera och ha en strategi för cyklisterna i trafiken.

Jag tog citatet till rubriken från en filmsnutt från Jon Snows tal inför parlamentsledamöterna. Såvitt jag förstår det har man byggt ett nytt vägavsnitt och cykelbanorna består endast av blåfärgade cykelfält. Och Jon Snow utbrister på ett, för mig, typiskt brittiskt manér :”How dare they put paint on the road”. Uppmaningen bör och ska upprepas till varje kommunpolitiker som vill komma undan på det enkla sättet när det gäller cykelfält. Våga inte nöja er med att blaska färg på vägen!

Nästan allt Jon Snow går att översätta rakt av till cykelförhållandet i Sverige och Stockholm.

Jon Snow har en egen blogg och har tidigare skrivit om cykling här och här

Filmsnutten från Jon Snows tal nedan.