England: »How dare they put paint on the road?«

| En kommentar

Jag ville bara ropa in en klok man från England; Journalisten och nyhetsankaret Jon Snow är aktiv pendlingscyklist och blev tillfrågad om han ville tala om cykling för parlamentsledamöterna i Transportkommitén.

Även i Storbritannien ökar cyklandet, medan utbyggnaden av cykelvägar inte går lika fort. Uppenbarligen verkar det som att man även i England har svårt att planera och ha en strategi för cyklisterna i trafiken.

Jag tog citatet till rubriken från en filmsnutt från Jon Snows tal inför parlamentsledamöterna. Såvitt jag förstår det har man byggt ett nytt vägavsnitt och cykelbanorna består endast av blåfärgade cykelfält. Och Jon Snow utbrister på ett, för mig, typiskt brittiskt manér :”How dare they put paint on the road”. Uppmaningen bör och ska upprepas till varje kommunpolitiker som vill komma undan på det enkla sättet när det gäller cykelfält. Våga inte nöja er med att blaska färg på vägen!

Nästan allt Jon Snow går att översätta rakt av till cykelförhållandet i Sverige och Stockholm.

Jon Snow har en egen blogg och har tidigare skrivit om cykling här och här

Filmsnutten från Jon Snows tal nedan.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

1 Comment on "England: »How dare they put paint on the road?«"

Notify of
avatar
trackback

[…] Att det handlar om små trafikmängder jämfört med bil och kollektivtrafik stämmer, men även där anser vi att det är en följd av den usla infrastrukturen. Build it, and they will come. […]

wpDiscuz