[![Numera saligen insomnad brutallampa.](/content/images/2012/11/magicshine_liten.jpg)](/content/images/2012/11/magicshine_liten.jpg)Numera saligen insomnad brutallampa.
Fasen, där gick min Magicshine MJ808-lampa verkligen helt sönder. Nu är frågan: ny likadan eller satsa på en bättre StVZO-lampa?

Min Magicshine-lampa dog helt häromdagen. Jag köpte den i januari 2011 och har varit mycket nöjd över dess starka ljus, men kanske något mindre glad över att den bländar medtrafikanterna.

Det är fortfarande mycket lampa för pengarna och med en förlängningssladd och en hållare för huvudet har det varit en fantastisk pannlampa när man behöver jobba på båten under vintern. Det var också under båtarbete den drog sin sista suck, antagligen fick den en smäll.

Jag åkte till inköpsstället, (XXL) för att testa ifall det var batteriet som givit upp, men det var själva lampan. Nu var valet: köpa en ny likadan eller satsa på något nytt, icke-bländande? Det verkar notoriskt dåligt med fysiska butiker som säljer StVZO-klassade lampor över disk i Stockholm, men jag lugnade mig och beslöt att lägga pengarna på en ny Philips Saferide 80.

Det är den starkaste icke-bländande lampan jag hittat och trots att Busch-Müller lanserat en ny, lika stark (fast något dyrare) så har Philipslampan fått fina recensioner i stort sett överallt.

Så nu väntar jag på min nya Philipslampa. Med gamla fästet, som det ryktas att Rosebikes skickar med.

Tråkigt att lampan dog, men ni vintercyklister får en bländande cyklist mindre att möta. Alltid något.

UPPDATERAT:
Igårkväll kom min nya lampa! En första uppfattning: den är mycket snyggare i svart! Den hade även det gamla fästet som verkar sitta mycket stadigare. Dock verkar jag inte få på fästet mot mitten av styret på grund av alla vajrar och mina bromshandtag – ach! Ska prova lite till innan jag vidtar andra åtgärder. Den sitter bra längre ut på styret, men då når jag inte bromshandtaget alls … Hmm.