/ cyklaimedia

DN:s ledarsida: "Rödljuskoll av cyklister utslag av polisiär humor"

DN går från klarhet till klarhet får man säga. På dagens ledarsida skriver Hanne Kjöller om polisens insats mot rödljuskörande cyklister förra veckan. Och jag fastnar speciellt för det här stycket:

Cyklister kan förstås sladda på grus som överallt annars. Eller haka i varandra eftersom cykelbanorna är hopplöst underdimensionerande. Sett ur det perspektivet är det snarast bra om folk betraktar det fasta trafikljuset som gult blink, så att de som ska till höger och inte behöver korsa Hornsgatan, ger plats åt de andra.

Jag har faktiskt inte tänkt på det på det viset tidigare. Men med Stockholms magnifikt underdimensionerade cykelvägnät så är självklart genomströmning viktig. Fälten sväljer helt enkelt inte alla cyklister. Och då kan onödiga rödljus vara direkt farliga eftersom de samlar ihop cyklister i klump.

Läsvärt.

[![Prioriteringar, prioriteringar](/content/images/2012/06/prioriteringar.jpg)](/content/images/2012/06/prioriteringar.jpg)7 bilister och 30 cyklister på en bild
 
Christian Gillinger

Christian Gillinger

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Läs mer