Därför står det betong i cykelbanan

I går fick vi svar på frågan varför hela cykelbanan är fylld med skyltar och betong i Frihamnen. Det var den här bilden:

[![Foto: Magnus Westberg](/content/images/2014/02/Frihamnen-foto-Magnus-Westberg.jpg)](/content/images/2014/02/Frihamnen-foto-Magnus-Westberg.jpg)Foto: Magnus Westberg
Det visade sig vara Stockholms Hamnar som ställt dit dem och det var som vi gissade. Så här svarar Kristina Martti från Stockholms Hamnar:

Anledningen till ”betongsuggorna” var att öka trafiksäkerheten för cyklister, genom att förhindra lastbilstrafik på ytan. En av ”suggorna” blev tyvärr illa placerad så att den istället förhindrade cyklister att ta sig in så som det är skyltat. Detta upptäckte vi och det är nu åtgärdat.
Med vänliga hälsningar
Kristian Martti – Stockholms Hamnar

Kudos för svar i kommentarsfältet!

Nu undrar vi hur ni som cyklar där tycker det blivit sedan de flyttat en av suggorna. Kommer man förbi bekvämt? Är det tillräckligt brett för till exempel en lastcykel?

Och är det inte magnifikt märkligt att det krävs att man barrikaderar en cykelväg för att den ska få vara ifred? Seriöst?