Därför står det betong i cykelbanan

| 11 kommentarer

I går fick vi svar på frågan varför hela cykelbanan är fylld med skyltar och betong i Frihamnen. Det var den här bilden:

Foto: Magnus Westberg

Foto: Magnus Westberg

Det visade sig vara Stockholms Hamnar som ställt dit dem och det var som vi gissade. Så här svarar Kristina Martti från Stockholms Hamnar:

Anledningen till “betongsuggorna” var att öka trafiksäkerheten för cyklister, genom att förhindra lastbilstrafik på ytan. En av “suggorna” blev tyvärr illa placerad så att den istället förhindrade cyklister att ta sig in så som det är skyltat. Detta upptäckte vi och det är nu åtgärdat.
Med vänliga hälsningar
Kristian Martti – Stockholms Hamnar

Kudos för svar i kommentarsfältet!

Nu undrar vi hur ni som cyklar där tycker det blivit sedan de flyttat en av suggorna. Kommer man förbi bekvämt? Är det tillräckligt brett för till exempel en lastcykel?

Och är det inte magnifikt märkligt att det krävs att man barrikaderar en cykelväg för att den ska få vara ifred? Seriöst?

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

11 Comments on "Därför står det betong i cykelbanan"

Notify of
avatar
Dmitri Fedortchenko
Guest

Måste bara älska provisoriet med övergångsskylten som fästs med BUNTBAND i cykelskylten…

knight22
Guest

precis, knappt ens bröderna Marx hade kunnat överträffa det hela

Kim Halderot
Guest

Det mest bisarra är nog ändå bilisters krav på att cyklister ska ta körkort för att de ska hålla sig till reglerna. Men att bilister tycker att det är okej att köra på cykelbanor, det är helt i sin ordning.

Finns det överhuvudtaget några som helst belägg för att bilister och förare av tunga fordon envisas med att köra in här?

Erik Johansson
Guest

För många generaliseringar, men ja det kör/parkerar fordon där.

Jocke von Scheele
Guest

Väntar på nästa twitter från polisen: “Dessa bilister!”

cykelbloggar
Guest

Cyklistbloggen: Därför står det betong i cykelbanan http://t.co/x8ixEgwaQB @Cyklistbloggen

Krister Isaksson
Guest

Ja jösses, inte lätt när man ska stoppa motormän från att köra på cykelvägar, det blir mer fel än rätt. Saker placeras ut på cykelvägar på ett sätt som aldrig skulle förekomma på bilvägar. Det är skillnad på trafikant och trafikant. Har ju gjort ett särskilt blogginlägg om detta: http://www.bicycling.se/blogs/kristerisaksson/stoppa-motormannen.htm

felix reychman
Guest

Kom nu bara ihåg, att det är cyklister som är undantagslöst är kriminella, och ett ständigt anarkistiskt hot mot bilister, som alla är laglydiga.

Japp. Sarkasm när den är som bäst.

Förlåt, jag kunde inte låta bli. Jag vet att det inte är Konstruktivt.

Ms_Xx
Guest

Men ganska roligt 🙂

felix reychman
Guest

Tack! 🙂

jwolfers
Guest

RT @Cyklistbloggen: Därför står det betong i cykelbanan http://t.co/hJKcFjmgE2 #cykla

wpDiscuz