Ring P1 tweetade ut det här i början av veckan (i går alltså, inser jag nu):

Och jag inser att jag aldrig tänkt på det på det sättet. Jag försöker fundera på hur jag skulle cykla söderut från Stockholm, men inser att jag inte har en aning om hur jag skulle göra. För bilar finns rejäla utfartsleder ordentligt skyltade. Herrejösses, för bilister börjar skyltar mot Oslo dyka upp redan i innerstan.

Det var alltså Martin som hade ringt in (gå gärna in och kommentera där), så här lät det:


På vår Facebooksida höll flera med.

Anna-Sofia skriver:

Det där känner jag igen. Det är likadant överallt. Jag och min kompis cyklade till Grekland för några år sedan. Och jisses vad vi fick leta för att komma in rätt och komma ut rätt i flera städer.

Julia:

När jag hade cyklat till Västervik för några år sen kunde vi inte ta oss därifrån på någon annan väg för de var för farliga att cykla på, så vi fick ta bussen söderut 🙁

Joakim håller inte helt med. Han menar istället att det är svårt att ta sig in i städer:

Landsväg övergår ofta till nån slags motorväg när man närmar sig. Hamburg och München var nästan omöjligt att komma in i men lätt att komma ut ur. I Sverige brukar det vara svårt tills man hittar de skyltade stråken

Vad tycker ni? Är det svårt att ta sig ur städer på cykel?