Meme-fredag!

Cyklistbloggen sitter ju och håller tummen på pulsen på svenska folket (alltså, vi följer typ allt) och den här gamla bilden har dels fått svensk översättning och del blivit lite viraljust den här från radiokanalen Rockklassikers instagramkonto:

Vi har ju med åren tyckt den dels var väl lite kul, man måste kunna skratta åt sig själv och vi fattar ju vad budskapet är. Cyklister tror de är med i Tour de France, men i själva verket är de ju muppar på vägen. Lite småkul.

Men det första som slår oss varje gång vi ser den där bilden är, ser inte mupparna ut att ha det rätt trevligt? Vet inte riktigt om det verkligen är den värsta nidbild man kunde ha fått.

När Cyklistbloggen startades så var det för att det inte fanns någon överhuvudtaget som skrev om cykelfrågor ur ett vardagsperspektiv. Vi kände ingen alls som träningsscyklade och själva var, och är, vi helt ointresserade av cykel för träning. Cykeln är ett redskap för att ta sig fram, punkt. När vi började kände vi ingen alls som träningsscyklade, vi ville bara kunna ta oss fram säkert och tryggt i trafiken. Så, vi känner inte igen oss i den där bilden av hur cyklister ser på sig själva. Vi ska därför erkänna att vi är lite trötta på att “cyklister” alltid = “träningsscyklist”, inte för att det är något fel på träningscyklister.

Och vi som ändå pratar massor med “cyklister”, bland annat i Facebookgrupper och i skötandet av den här bloggen, känner ju att det är rätt få cyklister som ser sig själva som tuffa racercyklister. Och efter att ha följt trafikfrågor så tänker vi att, det är ju annars rätt vanligt det där med fart som tufft. Men då gäller det kanske inte främst cyklister.

Noll till hundra Dagens PS Men strypt till fjuttiga 250 kilometer i timmen, bummer!
Spurtande kombi!
Motionera den italienska tjuren! (DN.se)

“Det är mycket som ska rensas och slängas, men Lamborghinin får följa med. Marcus ser fram emot att motionera den italienska tjuren på de spanska kustvägarna.”

210 kilometer i timmen! Noll till hundra på 5,6 sekunder!
Fart och folkfesten! Expressen.se

“Häftiga kändisar som David Hasselhof, Dolph Lundgren och Jon Olsson. Men kanske är det bilarna som är de allra största idolerna i busrallyt Gumball 3000. Här är allt du behöver veta inför fart- och folkfesten i Stockholm i helgen.”

Och vi minns forskaren som 2014 konstaterade:

Det enda som egentligen avviker från den generella respekten för regler bland svenskarna är synen på hastighetsgränserna. En besynnerlig skillnad i attityd till lagöverträdelse eftersom alla vet att fortkörning är en av de vanligaste orsakerna till trafikolyckor, menar Henriette Wallén.

–Här kan man berätta på jobbet att man har åkt fast för fortkörning. Det är accepterat. Ingen skulle berätta om att den åkt fast för rattfylleri.

Och föralldel den här reklamen:

Och då landar vi ju lite något liknande den där racercyklister/mupparna-bilden. Så här kanske?

Och när vi tänker på den där tröttheten vi känner inför att “cyklister” som trafikantgrupp alltid i diskussion och debatt representeras bara av den lilla del som är så kallade MEMILS, så får vi ihop det här (eller, snor en idé från internet och gör om):Och med det önskar vi trevlig helg!

Toppbild: Jaguar MENA CC BY 2.0