Flaggvakter, nu också för fotgängare

I morse var det lika många cyklister och fotgängare som igår vid Slussen, men det flöt i varje fall lite bättre. Nu stod det två flaggvakter och, håll i hatten, skötte korsningen mellan fotgängare och cyklister på västra sidan:

Flaggvakt dirigerar

Också på andra sidan stod det också en, även om placereringen antyder att det mer var en bieffekt av att man redan hade en vakt där. I går stoppade samma vakt bara fotgängare från att gå ut framför bilarna.

Nu blir det spännande att se vad som händer när trafikvakterna dras tillbaks – gissar att de bara är där eftersom biltrafiken ska dirigeras in på Skeppsbron under några dagar.

Och vi hoppas veckans insikter samlas in hos Trafikkontoret och sparas i den där erfarenhetssamlingen som alltså fram tills nu sa att trafikdirigering inte funkar på cykeltrafik.