Skyltar! Äntligen! Omledning! Guld!

Vi brukar ju gnälla på rikta stringent kritik mot usla omledningar. Där biltrafiken får omledningar flera mil från själva arbetet, så får cyklister upptäcka det där vägen helt enkelt är avspärrad och det blir till att cykla tillbaks samma väg man kom.

Därför är det läge att hylla när det går. Och nu när Guldbron är på väg, just nu ligger den och väntar på bättre väder i Medelhavet, som vilket vintersvensk som helst, så förbereder Stockholm för avspärrning av hela Stadsgården. Det krävs nämligen när hela den färdigbyggda bron ska vridas på plats.

Guldbron i fråga.

Och skyltar i tid! Vi upptäckte precis den här:

Hela vägen borta vid Henriksdal. Allteftersom vi närmade oss skådade vi ljuset i slutet av tunneln: en skylt till.

Vi konstaterar att det var skyltat nästan två kilometer från avspärrningen, och det också i god tid, det är flera dagar kvar. Så får cyklister en rimlig chans att hitta annan väg. Kan vara första gången, åtminstone i Stockholm.

Skulle vi be om någonting, så är det att det borde stå en skylt vid korsningen där man som cyklist behöver svänga av för att inte ändå hamna på Stadsgårdsleden och någon halvkilometer bort tvingas vända och köra tillbaks. Här alltså:

Men det kanske kommer när avspärrningen faktiskt är igång.

Men, hurra och allt sånt, för att cyklister kanske för första gången får en reell chans att planera sin rutt runt vägarbeten.

Läs mer om vägarbete och cykling.