Inte bara Nacka som tackar cyklister…

| 4 kommentarer

Det är inte bara Nacka som tackar cyklister…

Silverstjärna till den här konstapeln som kom upprullande till trafikljuset vid Slussen och tackade alla som stannat för rött. Morot istället för piska – trevligt.


(sen hade det varit guldstjärna om han kommit på cykel också…)

Författare: Cyklistbloggen

Vi som bloggar här är Christian Gillinger och Jeroen Wolfers. Vi är två Stockholmscyklister som huvudsakligen använder cykeln för att komma till och från våra respektive jobb. Vi cyklar istället för att köra bil eller åka kommunalt och vi vill att cykling ska kännas lika säkert och få samma villkor som alla andra trafikslag. Vi hoppas att vi drar vårt strå till stacken för att se till att göra Stockholm till en vettig cykelstad. Kommentera gärna!

Leave a Reply

4 Comments on "Inte bara Nacka som tackar cyklister…"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Christian
Admin
Member

Av någon anledning funkar inte reply i vårt nya kommentarsfält, men Felix, visst, så kan man ju se det. Men också att i en bilkö hade det inte gått alls. Fördelen som cyklist i kö är att man kan prata med varandra – vilket gör, i mitt tycke, cykelköer till en betydligt trevligare upplevelse än bilköer.

Om en polis hade velat berömma en bilist hade hen varit tvungen att gå fram och knacka på rutan på allihop. Cyklister är det lättare att prata med.

felix reychman
Guest
Member

Det är visserligen trevligt med en polis med en vänlig, trevlig attityd som ler och är positiv. Det ÄR trevligt och bra på många sätt.

Fast kverulanten inom mig tänker att det ännu en gång är en rätt obehaglig särbehandling av cyklister baserad på att det man förväntar sig är att alla cyklister ska köra mot rött. I någon mening befäster han faktiskt den missuppfattningen genom sitt välmenta beteende, även om jag tror att det inte finns annat än god tankar och välvilja bakom. Och problemet är ett systemfel, inte ett fel hos den här konstapeln.

E
Guest
Member

Han är väl schysste den polisen, eftersom han tar sig runt och syns bra, även om jag tycker att han rullat lite väl snabbt ibland på gångfartsområden och torg. Men poliser har ju rätt att göra vad som är fel för oss andra. Och är inte segway lite som att åka fixe (utan bromsreglage). Det finns ingen egentlig broms – du stannar genom att göra omvänd rörelse. Lustigt, jag tror inte det finns krav på broms på segway.
Iövrigt vill jag inte bli tackad och klappad på huvudet för att jag sköter mig av en representant för något så skenheligt som trafikpoliseri i Stockholm. Riktig tacksamhet hade jag känt om han samtidigt som han övervakade rödluscyklande dirigerade övrig trafik så det inte blev bilister stående mitt i korsningen götg-hornsg i rusning.

Gunnar Parment
Guest
Member

Enligt gällande lag räknas balanshjuling som cykel, så det får vi väl godkänna. 😀