Aftonbladet: Myror smartare än cyklister

| 5 kommentarer

Aftonbladet ledare: ”Myror är smartare än cyklister”

Myror? Jo:

”I ett laboratorium på universitetet i Toulouse i Frankrike har myrforskaren Audrey Dussutour studerat varför myror aldrig krockar med varandra eller hamnar i trafikstockningar.”

För det stora problemet i cykeltrafiken är alla trafikstockningar och cykelkrockar som inträffar.

Hej Aftonbladet: Tror det är ett annat trafikantslag som avses. Men låt inte det stå i vägen för lite ryggradsmässigt cyklistgnäll.

(Länkar inte pga då tror ledarskribenter att de gjort något rätt. Läs istället: Cyklisternas egen Godwins lag och Slappa journalister sprider cykelmyter (Expressen) )

 

Författare: Cyklistbloggen

Vi som bloggar här är Christian Gillinger och Jeroen Wolfers. Vi är två Stockholmscyklister som huvudsakligen använder cykeln för att komma till och från våra respektive jobb. Vi cyklar istället för att köra bil eller åka kommunalt och vi vill att cykling ska kännas lika säkert och få samma villkor som alla andra trafikslag. Vi hoppas att vi drar vårt strå till stacken för att se till att göra Stockholm till en vettig cykelstad. Kommentera gärna!

Leave a Reply

5 Comments on "Aftonbladet: Myror smartare än cyklister"

avatar
  Subscribe  
Notify of
knight22
Member
Member

Har inte ägt bil på många år och istället cyklat. Har aldrig bevittnat en krock mellan två cyklister.

Ms_Xx
Guest
Member

Är det inte lite fantastiskt att en artikel om bilköer och myror kan leda till att ledarskribenter skriver artiklar om hur cyklister är dummare än myror, när trafikinfartkerna pg.a. bilköer är så illa att man bygger ny infrastruktur för bilarna för ett stort antal miljarder/år?
Blindheten inför verkligheten är helt fantastisk.

Robert Andersson
Guest
Member

Jag ser sällan krockar eller trafikstoppningar bland cyklister. Visst det blir köbildning vid vissa korsningar, framförallt om det är trafikljus, men det är inte alltid.

Anders Andersson
Guest
Member

Kanske Franska cyklister krockar och hamnar i trafikstockningar? (Men de vardagscyklar ju aldrig – bara sportcyklar…)

Christian
Admin
Member

Hänvisningen till myror är från Vetenskapens värld i februari. Handlade framförallt om myrors flyt och en trafikkorsning i Dresden, där man gjort så att trafikljusen styrdes lokalt utifrån biltrafikströmmarna.