Åter förbjudet att cykla över Strömbron från Kungsträdgårdsgatan

| 5 kommentarer


Tidigt i våras förbjöds plötsligt cykling från pendlingstråket vid Kungsträdgårdsgatan över Strömbron i Gamla stan:

Pilen betyder “Påbjuden fordonstrafik” och betyder alltså att alla fordon, förutom buss, måste svänga höger. Det här är ingen liten grej – stråket är ett av de mest trafikintensiva i Stockholm och leder tusentals cyklister i nord-sydlig riktning. Tänk “Essingeleden”.

Vi misstänkte att det här förmodligen var fel så vi felanmälde i maj. I september, fem månader senare och efter ett par vändor fram och tillbaks för att utreda vem som egentligen var ansvarig, så fixades det, yay! Det var mycket riktigt fel skyltat. 

Fritt fram igen alltså. Men nu tre månader senare, och efter att kommunen äntligen avslutat sin avspärrning, där cykeltrafiken leddes runt, så, hepp – nu är det plötsligt förbjudet igen:

.

Så nu är frågan åter om Stockholms Stad verkligen har spärrat av ett av Stockholms mer trafiktäta pendlingsstråk. Eller om de bara glömt sätta tillbaks skylten. Risken finns att det är det förra, men är förmodligen rätt liten:

När det blir fel, fel,fel och fel.

Chansen är väl betydligt större att tilläggskylten åter glömts bort. För cyklister är ju lite som fotgängare, det behöver inte vara så exakt. De är inga riktiga fordon. Förutom när de är det. Skillnaden får de lista ut själva.

EDIT: Och 29 december fick vi svar:

“Skylten har av okänd anledning försvunnit. Jag har felanmält det och en ny ska upp.”

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

5 Comments on "Åter förbjudet att cykla över Strömbron från Kungsträdgårdsgatan"

Notify of
avatar
Niclas Andersson
Guest

Och idag fick jag till slut också svar, med samma budskap.

Christian Gillinger
Guest

Vi fick svar för någon dag sedan. Skylten ska tillbaks.

felix reychman
Guest

All erfarenhet talar för att du inte heller KOMMER att få höra något. Eventuellt åtgärdas det, men återkoppling har jag aldrig hört talas om.

Lasse
Guest

Jag har också anmält några saker via appen, men aldrig fått någon form av återkoppling. Senast felanmälde jag skyltningen för den avstängda cykelbanan vid den tillfälliga hållplatsen vid Norrmalmstorg på Hamngatan. Men där blev det ingen åtgärd.

Tråkigt att inte få någon form av återkoppling. Man undrar om någon ens läser det man skriver.

Christian Gillinger
Guest

Man får cykla i bussfil, om cykelbana saknas och om bussfilen ligger till höger. Här skulle man eventuellt kunna argumentera för att man får cykla i bussfilen, eftersom cykelfältet inte är ett cykelfält utan vägren (heldraget). Men finns vägren säger Trf att cyklister ska färdas där, så man hamnar nog ändå där.

Men, det spelar ingen roll. Skylten “Påbjuden färdriktning” gäller ändå. Och då måste det finnas tilläggstavla för de fordon som undantas. Just nu undantas bara buss och inte cyklar.

wpDiscuz