Åter förbjudet att cykla över Strömbron från Kungsträdgårdsgatan

| 5 kommentarer


Tidigt i våras förbjöds plötsligt cykling från pendlingstråket vid Kungsträdgårdsgatan över Strömbron i Gamla stan:

Pilen betyder ”Påbjuden fordonstrafik” och betyder alltså att alla fordon, förutom buss, måste svänga höger. Det här är ingen liten grej – stråket är ett av de mest trafikintensiva i Stockholm och leder tusentals cyklister i nord-sydlig riktning. Tänk ”Essingeleden”.

Vi misstänkte att det här förmodligen var fel så vi felanmälde i maj. I september, fem månader senare och efter ett par vändor fram och tillbaks för att utreda vem som egentligen var ansvarig, så fixades det, yay! Det var mycket riktigt fel skyltat. 

Fritt fram igen alltså. Men nu tre månader senare, och efter att kommunen äntligen avslutat sin avspärrning, där cykeltrafiken leddes runt, så, hepp – nu är det plötsligt förbjudet igen:

.

Så nu är frågan åter om Stockholms Stad verkligen har spärrat av ett av Stockholms mer trafiktäta pendlingsstråk. Eller om de bara glömt sätta tillbaks skylten. Risken finns att det är det förra, men är förmodligen rätt liten:

När det blir fel, fel,fel och fel.

Chansen är väl betydligt större att tilläggskylten åter glömts bort. För cyklister är ju lite som fotgängare, det behöver inte vara så exakt. De är inga riktiga fordon. Förutom när de är det. Skillnaden får de lista ut själva.

EDIT: Och 29 december fick vi svar:

”Skylten har av okänd anledning försvunnit. Jag har felanmält det och en ny ska upp.”

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

5 Comments on "Åter förbjudet att cykla över Strömbron från Kungsträdgårdsgatan"

avatar
  Subscribe  
Notify of