Nu blir det Köpenhamnstandard vid Kungsträdgården

Eller, ja vi hoppas det. Stockholms Stad är ju lite on fire med cykelarbetet just nu.

Först gjorde de som på Repslagargatan och började skylta om en massa gator från enkelriktat så att cyklister kan köra i bägge färdriktningarna, något som fick Teknikens Värld att göra det hittills mest passiv-aggressiva inlägget vi sett:
Teknikens värld
Sedan blev det klart att de nu kommer ta körfält från biltrafiken över Strömbron och Stallgatan och göra om dem till cykelkörfält. Strömbron har varit på gång rätt länge – vi skrev om det 2014 till exempel. Cyklisterna är glada – även om vi skulle vilja se ritningarna innan vi ropar hej. Enligt SVT Stockholm är tanken att ta ett körfält norrgående, vi hoppas att det inte betyder att bara ena färdriktningen görs om.
Bägge sidorna, alltså både södergående och norrgående, har väldigt smala cykelvägar – som egentligen är vägren. Så vi hoppas hela broytan fördelas om.

sl på strömsbron
Smalt, inte minst på vintern

Cyklisterna är glada, bilisterna däremot inte lika:

– Det blir ju inte bättre för att man stryper allt för oss bilister. Okej, cyklister ska ha sin del, men inte hela delen, säger Janne Karlsson.

Inte hela delen alltså.
Nu gäller det också att de passar på att skylta om. Det är fortfarande förbjudet att cykla från Kungsträdgårdsgatan över Strömbron.

Kungsträdgårdsgatan
Här måste man svänga höger om man ska följa lagen och inte är buss.

Stallgatan pratades det om för ett år sedan. Då var vi kritiska, mycket för att Stallgatan slutar i Nybroplan, som är en av Stockholms sämre trafiklösningar:


Och alternativvägen över Arsenalsgatan är inte mycket bättre.
IMG_5974 minskad
Det är den som är felskyltad och har de fina, men helt osynliga, kopparmarkeringarna i gatan.
Men nu verkar det som att nästa steg blir att se över hela Nybroviken. Toppen!
Läs också: SVT Stockholm “Körfält ger plats åt cykelbanor