Bygg en infartscykelparkering vid Henriksdal!

| 22 kommentarer

SVT Stockholm rapporterar att det är kaos vid Henriksdal nu, när Nackaborna tvingas kliva av Saltsjöbanan och byta till buss där.

– Som jag har uppfattat är det tre till fyra år som den här situationen ska hålla i sig. Det känns inte bra faktiskt, säger Eketerina Frisk, resenär vid Henriksdals.

Henriksdal - perfekt för infartscykelparkering

Henriksdal – perfekt för infartscykelparkering

Anledningen är bygget av Nya Slussen och Cyklistbloggen har såklart, som alltid, lösningen.

Vi passerar där nästan varje vecka i jobbpendlingen och det går alldeles utmärkt. Om man bygger en infartscykelparkering på platsen, så kan alla Nackabor få uppleva samma sak. Med bra ställ och vettig övervakning så avlastar man busstrafiken genom att låta folk ta cykeln in till city istället. Eller varför inte satsa på ett extra stort hyrcykelställ?

Bara att sätta igång.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

22 Comments on "Bygg en infartscykelparkering vid Henriksdal!"

avatar
  Subscribe  
Notify of
eketjall
Guest
Member

Borde det inte heta ”utfartscykelparkering” då? Om man ser till hur de som använder infartsparkeringar för bil färdas? 😉

Lasse
Guest
Member

Det är relativ kort gångväg till båtbryggan där en av SLs båtlinjer lägger till. Men turtätheten gör nog det alternativet mindre attraktivt.