Södra Götgatan: ny asfalt och kantsten i sommar

| 6 kommentarer

gotgatan_pilotplats_cykel
2014 gjordes försöket Pilotplats Cykel på södra Götgatan i Stockholm. Vecka 28 vidareutvecklas och förstärks gatan med ny asfalt och nya kantstenar. Var beredd på lite stök under tiden.

Vi har tidigare skrivit om Pilotplats Cykel och tycker det är ett strålande exempel hur man kan förbättra cykelinfrastruktur hyfsat enkelt och billigt. (Läs också: Jäklar i min lilla låda – det ser bra ut på Götgatan).

Asfalten på Götgatan är dock ordentligt sliten och den 11 juli börjar staden renovera södra Götgatan. Nya gatstenar och ny asfalt blir resultatet. Arbetet pågår vecka 23-32 och kan självklart innebära att det blir lite rörigt för dig som cyklar.

På plussidan kommer det förhoppningsvis bli en ännu bättre cykelmiljö när jobbpendlingen ökar igen efter semestrarna i augusti.

Läs mer om projektet hos Stockholms stad: bygg.stockholm.se.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

6 Comments on "Södra Götgatan: ny asfalt och kantsten i sommar"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Richard
Guest
Member

Det jag har väntat på är att den gamla cykelbanan får gatusten så att trotoaren blir bredare och att svängfesten vid varje korsning försvinner. Nya cykelbanan byggs upp så det blir nivåskillnad till parkerade bilar och de fula ”konerna” tas bort. Detta lär tyvärr inte hända nu.

Goran Gozo
Guest
Member

Trevligt! Hoppas att de fixar till övergångställen. Där är det lite slalom nu men skulle kunna göras spikrakt.

Lasse
Guest
Member

Verkar bra. Det största problemet, enligt vad jag hört från boende i området, är att cyklisterna inte respekterar rött ljus vid övergångsställena.

Olof E
Guest
Member

Och hur god respekt visar gående för trafikljusen? Att reglera gående/cyklister med trafikljus är helt enkelt en dålig ide. Det enda rätta är att leda cykelbanorna förbi trafiksignalerna och göra övergångsställena oreglerade.

Lasse
Guest
Member

Eller så får man börja med bommar. ☺

E
Guest
Member

Tråkigt. Det lär ju öka om banan får högre kvalitet. Då kan vi eventuellt räkna med fartränder som gör en ny skön väg oskön för alla (precis som vid götg/horsg) men som rimligen inte gör någon skillnad alls för rödljuscyklarna. Vi får hoppas att man anpassar ljustiderna så att fler rödljuscyklare följer med gröna vågen istället för röda. Dessvärre upplever jag att syndarna finns både bland de långsamma och de snabba. Så det lär inte heller hjälpa.