Match på Tele2 Arena på måndag!

| 3 kommentarer

På måndag är det match på Tele2 Arena. Det betyder att Bajen-supportrar går i en supportermarsch från Södermalm över Skanstullsbron till Globenområdet, vilket brukar betyda att det dels blir fullt i cykelbanorna, dels en hel del glassplitter. Vad det verkar startar marschen vid 16.30-snåret.
2016-04-01 08.41.13

En alternativ väg är att svänga vänster vid Ringvägen, ta Rutger Fuchsgatan och Gamla Skansbron istället. Där efter finns det flera alternativ att ta sig vidare.

Screen Shot 04-02-16 at 01.42 PM

 

För er som cyklar söderut vid 16-18 snåret på måndag kan det också vara bra att vara beredd på att pendelstråket brukar stängas av där det passerar Tele2 Arena, vilket kan göra det värt att fortsätta på östra sidan om Nynäsvägen.

Det är polisen som helt enkelt stänger av hela vägen.

För er som ska på matchen och tänkte följa Stockholms stads uppmaning att ta cykel istället för bilen och ta Arenaleden så kan det också vara bra att vara beredd på att avspärrningarna oftast också inkluderar de anlagda cykelparkeringarna på platsen.

cykelparkering_tele2arena_stor

Ofta avspärrade

Istället har det tidigare hänvisats till parkeringar en kilometer bort på Pastellvägen:

Screen Shot 04-02-16 at 01.49 PM

Vi vet inte om det fortfarande är bästa tipset, info på Tele2 Arenas hemsida leder bara till de där avspärrade nya cykelställen:

Screen Shot 04-02-16 at 01.54 PM

Screen Shot 04-02-16 at 01.54 PM 001

Men frestas inte ta bilen, om ni inte gillar att sitta i bilkö i parkeringsgarage (om bilden inte visas, klicka här):

Globengaraget 20 minuter efter avslutad match. Hundratals bilar på tomgång. Ingen kommer en meter. Trafiken står stilla…

Publicerat av Trafikredaktionen P4 Stockholm den 14 mars 2016

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

3 Comments on "Match på Tele2 Arena på måndag!"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Axel Pettersson
Guest
Member

Med tanke på att marschen brukar starta vid Medis är det nog säkrast att undvika götgatan helt och hållet.