Det lovas och lovas. Men blir det av?

| 4 kommentarer

Efter den nästan löjligt träliga genomgången av de motioner som vi redan innan vi började läsa visste skulle avslås, så insåg vi något. Vi har bloggat i fem år och det har blivit ett antal inlägg där myndigheter och politiker lovat olika saker.

Propagandahöst

Vi lovar alltid bra väder för cyklister!

Förra veckan lovade alltså till exempel riksdagen att svaren på alla de många motioner som lagts skulle komma med den Nationella cykelstrategin senare i vår. Vi har skrivit om löften att under 2015 bredda pendlingstråket vid Danvikstull, vi minns Cykeldirektoratet och Cykeljouren och vad händer egentligen med pilotprojektet med bredare cykelbanor på Götgatan?

Nu samlar vi allt under en tagg, “Löften” för att det ska gå snabbt att följa upp. Bara att klicka och läsa. Det är inte komplett än, men vi kommer successivt gå igenom gamla poster och tagga om. Hittar du något på bloggen som borde vara med i den här samlingen, kommentera nedan!

Författare: Cyklistbloggen

Vi som bloggar här är Christian Gillinger och Jeroen Wolfers. Vi är två Stockholmscyklister som huvudsakligen använder cykeln för att komma till och från våra respektive jobb. Vi cyklar istället för att köra bil eller åka kommunalt och vi vill att cykling ska kännas lika säkert och få samma villkor som alla andra trafikslag. Vi hoppas att vi drar vårt strå till stacken för att se till att göra Stockholm till en vettig cykelstad. Kommentera gärna!

Leave a Reply

4 Kommentarer på "Det lovas och lovas. Men blir det av?"

Låt mig veta när
avatar
Anders Andersson
Gäst
Christian Gillinger
Gäst

Oh, den där måste jag skriva en rad om. En miljon i budget. Stora pengar.

Anders Andersson
Gäst

Fast en ny majoritet har ingen skyldighet att infria föregående majoritets löften. Tvärtom: väljarna har ju röstat för en förändring och då ska ju INTE föregående majoritets löften genomföras. Det är en av demokratins dilemman: bara man förhalar frågan till nästa val så slipper man genomföra sina löften.

Christian Gillinger
Gäst

Absolut. Men vi tycker det kan finnas poäng att hålla koll ändå. Dels för att ge läsarna en möjlighet att värdera politikerlöften – vad är till exempel ett infrastrukturlöfte värt när det kommer mitt i en mandatperiod? Dels för att få en överblick över hur många som faktiskt infrias.

Men sedan finns det ju en hel skrälldus löften som yttrar sig i faktiska beslut, som av olika anledningar sedan inte blir av. Tex för att det bedöms för dyrt.

wpDiscuz