Snön visar vägen

Idag blev jag tillsagd, argt, av en fotgängare att jag skulle sluta cykla på trottoaren. Nu cyklade jag inte på trottoaren, utan på den dubbelriktade rejält breda cykelbanan över Gamla Skansbron – min vanliga pendlingsväg. Men det visste inte fotgängaren, eftersom det låg snö över mittlinjen och fotgängare sällan tittar efter trafikskyltar när de kommer gående.

Sudda, sudda, sudda bort...
En annan g/c-väg där cykelbanan håller på att suddas bort

Snön ändrar perspektiven. Inte bara för fotgängare. Titta på hur snön täcker vägbeläggningen runt de här stolparna. Plötsligt ser man precis hur mitt i vägbanan det bakre trafikljuset är placerat:
Stolpen mitt i vägenOch för all del det främre. Bägge står som slalomhinder inte bara för cyklister utan också för ambitiösa snöröjare.
Eller cykelbanan vid Nybroviken, med snön på syns det hur konstigt det är att den ligger där den ligger. Inte så konstigt att snöröjarna helt missat att den finns:
Nybroviken
Den kan vara svår att se på den här bilden. Det är alltså snövallen till vänster om stolpen. Om man backar lite och rödmarkerar blir det tydligare:
Nybroviken 2
Det är faktiskt inte så konstigt att snösvängen missade den här sträckan. Snön visar vägen kan man säga.