Nästan sommarväglag idag

| 8 kommentarer

Alla mina farhågor kom på skam. Visst, det fanns några sträckor, Gamla Skansbron är tex nästan alltid ett snöhelvete, men i princip var det nästan sommarunderlag när jag cyklade in till city i morse.

Screen Shot 01-12-16 at 10.26 AM

Nästan asfaltsrent på Strömbron

Och! För första gången någonsin sedan jag började vintercykla så var Strömbron snöröjd! Den vägren de kallar cykelfält där brukar vara en kompakt snövall, eller ett undanträngd snömos, men i morse var det nästan asfaltsrent. Det har aldrig hänt.

På Kanalvägen var det till och med bättre på cykelbanan än i biltrafiken.

Screen Shot 01-12-16 at 12.54 PM

Det var helt enkelt sommarväglag nästan hela biten. Det är nästan så att man lite saknar att cykla i välpackad pudersnö.

Enda platsen där det var direkt ofarbart var backen upp för Oxenstiernsgatan. Där var det så man kände igen vintercyklandet mer…
Screen Shot 01-12-16 at 12.51 PM

Så, det går framåt. Plötsligt är vintrarna lika lättcyklade som somrarna.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

8 Comments on "Nästan sommarväglag idag"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Johan
Guest
Member

Välsopat längs pendelstråket längs Huddingevägen ner till Älvsjö, sedan pga vägarbete sämre, men farbart till kommungränsen. I Huddinge däremot betydligt sämre. Där cykelbanan löper parallellt med Huddingevägen acceptabelt, men där den går på egen vägbana uruselt. Ingen kan ha varit ute och plogat där den senaste veckan. Stor del av vägen snötäckta isvallar.

Aliide
Guest
Member

Varken sopat el saltat prio pendelstråk längs Magelungsvägen och Älvsjövägen. Inte bron över Örbyleden. Endast saltat lilla biten från bron fram till station. Så inte så positiv. Snarare två samtal till trafikkontoret. Ingen positiv upplevelse att prio-stråk är värre än traditionell snö- och halkbekämpning. Att knappt få stopp på cykeln trots dubb på banan längs Älvsjövägen. Ta det försiktigt där om inte människan på Trafik Stockholm skickade ut SALTsoparn. Och ta det jäkligt försiktigt i nerförskurvan från bron! Svallis där! Vanliga banor plogade ner till asfalt. Där hade man jobbat medan saltsoparn gått på semester.

Körbanor väldigt bra alternativ.

dinop
Guest
Member

”Och ta det jäkligt försiktigt i nerförskurvan från bron!”

Plus på det. Halkade själv omkull i kurvan och skadade mig rejält! Better safe than sorry, jag var dum nog att inte inse faran.

Henrik2
Guest
Member

Efter Värmdövägen genom Nacka var det för första gången på länge INTE sopsaltat i morse. (Brukar annars skryta för kollegor om att denna sträcka sköts exemplariskt). Så fort man kom in i Hammarby sjöstad från Sickla så var det sopsaltat och perfekt underlag.

felix reychman
Guest
Member

HURRA!!!!!

katafonteolog
Guest
Member

GC-banorna krävde lite konstcykling, men när man väl kom upp på riktiga cykelbanan längs Söder Mälarstrand gick det finfint hela vägen in genom stan. Bra jobbat!

Och en eloge till alla som tjatar på stan. Sopsaltning är det bästa ting som sökas kan all fjärden kring.

Henrik
Guest
Member

Kul att snöröjningen fungerat på vissa håll. I innerstaden hade jag också fina cykelbanor men ute i Älvsjö verkar det vara omöjligt att få till snöröjningen. På cykelbanorna dumpas snön från bilvägen och att försöka cykla Folkparksvägen (som Stockholms stad försökt bygga cykelbana längs med i flera år) var nästa omöjligt. Att bo nära ett pendelstråk verkar vara A och O dessa dagar.

Aliide
Guest
Member

Pendelstråk i samma område var värre än de vanliga banorna!