Blött idag, livsfarligt i morgon – se upp i snömodden

| 5 kommentarer

Idag var det god sjöhävning i Stockholmstrafiken. Morgonen började med självhäftande regn och jag fick för första gången kliva av och leda min hoj för att komma fram. Nu ska sägas att det var en trehjulig Nihola och inte min vanliga tvåhjuling, och sträckan var bara några meter. Men när stora mängder snö plötsligt snabbtöar så blir det blött och smetigt att cykla.

I morgon kan det bli värre. Det ska bli minusgrader i natt och då kommer all den här snömodden frysa på. Och då kommer alla spår efter bilar som korsat cykelfälten, alla snöhögar, allt avrinn frysa till stenhård is. Och mot en decimeter hög isvall efter bildäck hjälper inga dubbdäck i världen.

Screen Shot 01-11-16 at 05.55 PM

Så – är du ovan vintercyklist, var beredd på att dra ner farten rejält i morgon.

Sopsaltat

Det är nästan som att man inte vill smutsa ner med sin cykel

Annars var det helt okej snöröjt i city.

På hemvägen var det rent av riktigt bra, även om det var rejäla översvämningar här och var. Och här kom jag på ytterligare ett skäl till att dra ner hastigheten för biltrafiken i innerstan:

En bil som kommer i 50 kilometer i timmen dränker hela cykelbanan i vattenuppkast. En bil som kommer i 30 har man en rimlig chans att hålla undan för. Hälsar “Rejält dränkt”.

I Växjö var det betydligt värre för P4 Kronobergs reporter Lars-Peter Hielle (och här ska det visas en video, men Facebooks inbäddningsfunktion är usel):

Vår cyklande reporter Lars-Peter hade vissa svårigheter att ta sig fram i blötsnön i morse…Hur var det för dig? Dela gärna med dig av en bild! Och gnäller vi för mycket över snön?

Posted by P4 Kronoberg Sveriges Radio on Monday, January 11, 2016

Läs mer hos P4 Kronoberg: Cyklisterna kritiska mot snöröjningen i Växjö.

Hur var det för dig idag?

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

5 Comments on "Blött idag, livsfarligt i morgon – se upp i snömodden"

Notify of
avatar
Nils
Guest

Jag förberedde igår med att skotta lite vid uppfarten till cykelvägen. Före och efter. Måste ta tag i det själv.

trackback

[…] mina farhågor kom på skam. Visst, det fanns några sträckor, Gamla Skansbron är tex nästan alltid ett […]

Lars K
Guest

Såg bra ut i stort sett. Lite slaskigare på vägen hem. Lätt att se kommungränserna…
Blev dock lite besviken när jag såg att de hade plogat upp en snöhög mitt i cykelbanan i Kista.

jiansonz .
Guest

Man undrar ju hur plogbilsföraren tänkte där.

Lars K
Guest

Hen måste ha blivit avbruten av något viktigt. Högen var kvar idag. Däremot var det förträffligt att cykla på den i höstas nyasfalterade och näst intill perfekt plogade gc-banan över Järvafältet på Sundbybergssidan om E18. Vilket lyft jämfört med när det var grus.

wpDiscuz