Vi är med i dagens ETC: rädsla stoppar cykling

| 4 kommentarer

ETC ringde upp och pratade med Jeroen om det största hindret för ökad cykling i Stockholm. Resultatet kan du läsa i artikeln: Rädsla stoppar cyklisterna

Spoiler: Vi menar att utvecklingen av infrastrukturen för cyklister går alldeles för långsamt. Det är fortfarande dålig infrastruktur och undermåligt underhåll som är orsaken till flesta cykelolyckorna. Läs också: Som sagt, inga reflexer behövs för cyklister.

Men fortsätt för all del tjata om hjälmlag för cyklister, by all means.

Vaaar tog cykelbanan vägen? Dåligt underhåll skapar olyckor.

Vaaar tog cykelbanan vägen? Dåligt underhåll skapar olyckor.

Författare: Cyklistbloggen

Vi som bloggar här är Christian Gillinger och Jeroen Wolfers. Vi är två Stockholmscyklister som huvudsakligen använder cykeln för att komma till och från våra respektive jobb. Vi cyklar istället för att köra bil eller åka kommunalt och vi vill att cykling ska kännas lika säkert och få samma villkor som alla andra trafikslag. Vi hoppas att vi drar vårt strå till stacken för att se till att göra Stockholm till en vettig cykelstad. Kommentera gärna!

Leave a Reply

4 Comments on "Vi är med i dagens ETC: rädsla stoppar cykling"

Notify of
avatar
Emil Vikström
Guest

Hur kommer det sig att Helldén har ett lägre mål än vad som står i cykelplanen? (15% vs 20%).

Anders Andersson
Guest

Han pratar om kommunens cykelplan som säger 15 % av resorna i rusningstrafik, medan regionens cykelplan säger 20 % av samtliga resor. Svårt att på rak arm säga vilket mål som är högst eller lägst av dem.

felix reychman
Guest

-“Mycket behöver göras, men inget görs. Varför?”
-“Meh, öh, bafatt… typ, ekorre.”

Matz
Guest

Stackars ekorre …. Hoppas den inte blir överkörd av en “memil krigare” som inte har nån hjälm men öronbedövande musik i hörlurarna …. för det är ju då man inte har nån koll om det råkar smita ut en ekorre mitt i vägen … inte annars …

wpDiscuz