Var tog Keolis stolpe vägen?

| 9 kommentarer

Förra någon vecka sedan hade bussbolaget Keolis ställt en av sina stolpar mitt i ena körfältet på Strandvägen.

2015-11-03 14.31.13

Nu är den borta. Tack säger vi till Trafikkontoret!

Screen Shot 11-10-15 at 03.01 PM

Tack för dina synpunkter. Keolis meddelades om den olägliga placeringen igår (4/11) och ska flytta skylten från cykelbanan snarast.

Dagen efter vi fick det där svaret så var stolpen plötsligt utrustad med reflexrör hela vägen mellan cementfoten och turtabellsskärmen. Och dagen efter var den puts väck.

Det här är grymt snabbt agerat från Trafikkontoret – inte minst i jämförelse hur det var förr. Då brukade vi bollas mellan SL som sa att de anvisats plats av Trafikkontoret, och Trafikkontoret som sa att det var SL som placerat stolpen där.

Mycket bättre så här! All cred.

Men nu undrar vi ju såklart, varför stod den där överhuvudtaget? Den har varit borta i en vecka nu. Vi funderar och inbillar oss att det hela bara var ett belastningstest från Keolis sida:  ”Hur långt tid kan man ställa en övertäckt stolpe i vägen utan att någon reagerar?”.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

9 Comments on "Var tog Keolis stolpe vägen?"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Henrik J
Guest
Member

Felanmälde cykelbanan vid Statoil Midsommarkransen utmed Nioörtsvägen igår onsdag på morgonen. Denna cykelbana var belamrad med bl.a. stora betongsuggor. Dåligt skyltat var det också och många cyklister tvingades göra snabba inbromsningar för att hinna bromsa före uppställda hinder. Enligt mitt tycke är det helt galet att Stockholms stad (oklart vilken förvaltning) får ställa upp betongsuggor och liknande över hela cykelbanan. Skymd sikt i sväng och dessutom efter en nedförsbacke från Telefonplan.
På eftermiddagen hade någon, oklart vem, flyttat på samtliga hinder och ställt dem i stort sett utanför cykelbanan. Bra att de flyttades så snabbt, men galet att man ens får för sig att belamra en hel cykelbana med betongsuggor. Hur tänker man?

Lars K
Guest
Member

Jag försökte felrapportera via cykelrapporten.se, men det verkar inte fungera optimalt. Visade sig bli fel kommun (Stockholm istället för Sollentuna) och jag fick svaret att Stockholm inte kan göra något utan man hänvisade till Sollentuna. Någon som vet om Cykelrapporten.se fortfarande gäller? Jag tyckte att den var smidig om man inte visste vilken kommun det gällde men man kanske får kolla upp kommungränsen på Eniro eller motsvarande…

Arne B
Guest
Member

Jag brukar använda fixamingata.nu som verkar vidarerapportera till den kommun som är aktuell. Den har fungerat bäst i Stockholms kommun.

Lars K
Guest
Member

Den såg ju faktiskt lite bättre ut. Mer öppen och aktiv (verktygsmässigt i alla fall. Kanske inte lika många felrapporter ännu), inloggningsfunktion osv.
Tack för tipset!

Ms_Xx
Guest
Member

Tack för kicken i rumpan, nu har jag felanmält en krossad glasflaska i cykelbanan (så lätt att tänka att de ändå inte gör nåt, men det gör de ju faktiskt!).

matz
Guest
Member

cyklade tidigare s-mälarstrand ( tof jobbet ) men eftersom någon valde att flyttat ”party båten” från Stadsgårdsleden till s-mälarstrand så valde jag till slut Hornsgatan i stället …. pga allt krossat glas samt fylleskallar som ockuperade cykelbanan …. skulle kanske ha felanmält det med 😉

Ms_Xx
Guest
Member

Ja, idag var glaset borta :-D!
Men om man måste felanmäla för ofta är det nog enklare att byta cykelväg (om det går)…

Richard
Guest
Member

Frågan är om glaset försvann för att du felanmälde eller om glaset hade sopats upp ändå (typ veckans / månadens städrutt).

Ms_Xx
Guest
Member

Ja, det hade ju varit intressant att veta (behöver man felanmäla/är det nån vits att felanmäla)!
Tycker att det ofta är så att saker är kvar/lämnas ofixade tills man felanmäler. Vilket väl också tyder på att väldigt få orkar bry sig…