Köer i Solna när Mall Of Scandinavia gör succé

| 8 kommentarer

– Även med en väl utformad infrastruktur och 3700 parkeringsplatser, finns det ett begränsat antal bilburna gäster som vi kan ta emot och vi har därför stärkt upp med extra personal för att dirigera trafiken och underlätta för besökare att komma fram, samtidigt som vi har gjort vårt bästa för att informera om alternativa färdmedel, säger Lena Rune.
Japp, Mall Of Scandinavia är en succé för ägarna, kan man läsa i Expressen i helgen. Men boende runt om är sådär nöjda. Fortfarande problem med köer, trots att köpcentret alltså tydligen informerat om alternativa färdmedel.
Screen Shot 11-29-15 at 10.36 PM
 
Ett av de ”alternativa” sätten är såklart cykel. Men hur gör man? Vi testade att kolla på deras sajt. Där hittade vi en knapp med en cykel på. Men den pushade för Tvärbanan och…. bilgaraget :

Screen Shot 11-29-15 at 10.38 PM
 
Det finns tydligen tjugotvå cykelparkeringar, utanför ingångarna – frågan är hur man tar sig dit. De rapporter vi hört från cyklister är att det inte är lätt. 
 
Foto: Anette Edman

Foto: Anette Edman

Och räcker tjugotvå cykelställ till? 
Vi hade gärna cyklat dit, fågelvägen ligger Mall of Scandinavia bara några kilometer från stora delar av Stockholm. Det borde ligga perfekt för nästan precis alla Stockholms cyklister. Om det går att komma fram.
 
Screen Shot 11-29-15 at 10.53 PM
Någon som testat att cykla dit? Hur är cykelvägarna? Är det lätt att hitta? Känns vägen säker? Och hur går det att parkera?

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

8 Comments on "Köer i Solna när Mall Of Scandinavia gör succé"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Erik Johansson
Guest
Member

Ny tävling ”Stockholms cykelvänligaste köpcenter”, så kanske rubriken kan sättas ”X är bäst igen, konkurrenterna har inte än 22 cykelparkeringar”, eller ”X gallerian har 4 st lådcykelparkeringar under tak, fler än alla andra i norrort.”.

Något för cykelfrämjandet?

E
Guest
Member
Jag var där med cykel kvällen dagen efter premiären för att spendera 1400 kr. Tyckte inte det var så svårt att ta sig dit från city om man kollar kartan först och har viss erfarenhet från sträckan. Tog Torsgatan-Solnavägen-Ödslig cykelväg-Under frösundaleden-Förvaltarvägen-Dalvägen. Det enda som inte funkade hundra var en hög trottoarkant på Dalvägen. Enligt Google Maps såg det inte ut så tidigare. Då var gc och körbana samma nivå och platsen dessutom full med övergångställen. Det är tydligen mycket viktigt att bilarna inte hindras i sin framfart till MoS. Väl där rullade jag rakt in i garaget och parkerade vid nån pelare med metallskena som jag kunde låsa fast cykeln i. Frågade även någon vakt om det fanns cykelparkering – no clue. Mailade efteråt MoS, som nämnde nåt om Stjärntorget och i anslutning till tåget. Men inget i garaget. Personligen tänker jag bojkotta eller parkera som tidigare i garaget för att få den totala MoS upplevelsen – förutom avsaknaden av cykelparkering är det ett najs garage – ljust, spaciöst och lätt att åka in och ur. Det fanns gott om plats i garaget dagen efter premiär för cykelparkering. Det är alltså bara när grannen har evenemang som det fylls på… Read more »
Peter Holmberg
Guest
Member

Jag har testat cykelvägarna både innan och efter och skickade även ett tipsmail till er om det för någon månad sen. Spoiler alert, inte så genomtänkt

Ms_Xx
Guest
Member

Det verkar finnas massor av finfina räcken att låsa fast cyklar i, i alla fall ;-)!

Mr Lova Lova
Guest
Member

Vid norra entrén mot friends arena så finns det typ 8 ringar att låsa fast cykeln i. Dessa är under tak men det stora problemet är att hitta till dom.
Och denna helg hade hela området kring friends arena förvandlats till bilparkering för att få rum med alla hästmänniskor.

Unexpected shopping with obefintlig expected cykellösning 🙂

Mikael
Guest
Member

Well, det står ju klart och tydligt att det finns 3700 p-platser, så det är väl bara att trampa in och parkera. Inte alla dagar man får ställa cyklen inomhus. 😀