Sveriges längsta camping ligger i cykelbanan

På det varma halvåret, från typ april till en bit in i oktober, är Strandvägen i Stockholm Sveriges kanske längsta camping. Den enorma (kolla själva!) parkering som kallas “kaj” fylls då av stora campingbilar, gränsande till campinglastbilar vars bakdäck sitter så långt fram på fordonen att deras bakdel hänger en god bit in på cykelbanan.
Det här överhänget har till exempel varit där sedan i somras. I höst/vinter kommer någon smälla med det i mörkret, det är jag övertygad om.Rosa bussarna överhäng
Inte sällan kompletteras överhängen med ett rejält cykelrack, så att två-tre hojar hänger över banan:

Foto: Calle Berglöf
Foto: Calle Berglöf

Min personvärsta var i maj i år då en sådan parkerades så att cyklarna hängde över den vita “cykelmyran” – det vill säga hela körfältet.
Det här skulle gå att lösa genom att man satte upp ett räcke längs parkeringsplatserna. Det var föreslaget när kajen renoverades, tror det var klart 2010, men kom inte med (som den cyniker jag är undrar jag om det kanske inte ansågs estetiskt nog med räcke på den pittoreska kajen parkeringen). Kanske är dags att bygga det nu.
EDIT: Japp, cyniske jag hade rätt. Det var av estetiska skäl. Man förstör en jättefin kaj och strandpromenad med en enorm parkering och gnäller sedan över att ett staket stör. Bra där.
Å Edit igen: Nu flyttas i varje fall Rosa Bussarnas buss: Lastbilen står i cykelbanan – nu flyttas den.