Livet är ändå rätt bra på hoj

| 5 kommentarer

Seriöst. I morse när jag hojade ner över Slussen såg det ut så här:

Propagandacykling

Klicka på bilden, den är större. Kolla hur många cyklister som trängs nere vid rödljuset i den ensiffriga morgontemperaturen. På riktigt, gör det. Det är massor!

Det är fan livet. Strålande sol. Frisk luft.

Sedan har Skanskas omledning blivit klar och jag tycker den funkar helt okej. Hygglig bredd och asfaltsramperna är vinklade så att även jag på trehjulig lastcykel kommer upp. Redigt med reflexer. Extra plus var att de andra cyklisterna stannade vid övergångsstället när jag stannade.


Livet är gott ibland.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

5 Comments on "Livet är ändå rätt bra på hoj"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Arne B
Guest
Member

För övrigt tycker jag man skulle kunna anpassa utrymmet för cyklister ner till rödljuset i den första bilden. Det är faktiskt inte möjligt att som något annat än buss i linjetrafik att köra uppifrån Södermalmstorg ner mot Slussplan. Från Hornsgatan är passage inte tillåten och ut från Guldgränd är påbjuden högersväng. Gör vänstra fältet till bussfält och högra till cykelfält.

Ms_Xx
Guest
Member

Man får nästan 40-talsvibbar (positiva sådana)!
Och det är lika fint idag 🙂

Skanska verkar ha lärt sig omledningar, skitbra!

Nästa att vara på kanske kan vara de som gräver upp gator för att lägga om ledningar, det har hållit på runt Kronobergsparken i flera år nu, notoriskt dåligt skyltat för cyklister (det underlättar inte att de parkerar sina arbetsfordon framför de felplacerade skyltarna när de inte jobbar). Jag har tyvärr tröttnat på att felanmäla det…

felix reychman
Guest
Member

HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krister Isaksson
Guest
Member

Jag blir så glad. Detta har jag arbetat för stora delar av mitt yrkesliv. Att få vara med om den utveckling och förvandling som sker i stadens transportsystem är en otrolig resa. Aldrig trodde jag väl i början av denna resa att det skulle cyklas som det cyklas i Stockholm idag. Och ni, Jeroen och Christian, har i allra högsta grad påskyndat denna resa. Stort tack för era strålande insatser!

Arne B
Guest
Member

Instämmer helt och hållet!