Cyklister behöver inga reflexer

| 4 kommentarer

En annan rubrik på gårdagens inlägg kunde ha varit ”Cyklister behöver inga reflexer”. Förutom de bilder vi visade där och den vid Slussen från slutet på september, här är ett exempel till, från i fredags:

Stadsgårdelsedne 2

Det är alltså Stadgårdsleden i Stockholm – ett pendlingsstråk där tusentals cyklister passerar varje dag.

Betongsuggorna till höger har reflex-”sergeanter” hela vägen fastsatta i skarvarna. Men bara på ena sidan – den som vetter mot biltrafiken. För bilister behöver såklart rejält med reflexer. En betongsugga kan ju ge bestående plåtskador om de inte syns.

Man hade ju kunnat tänkt att man passat på och sätta reflexer på bägge sidor, nu när någon ändå gjort sig besväret att sätta upp dem. Då hade även cykeltrafiken fått möjlighet att se muren i mörker. Men hey, cyklister – det finns ju styre och ni kör ju mot rött allihop i trikåer så vafan.

Röda pilar visar var man hade kunnat sätta reflexer på det i mörkret osynliga stängslet. Men varför orka liksom. Cyklister behöver inga reflexer.

Jag är inte bitter.

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

4 Comments on "Cyklister behöver inga reflexer"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Jocke
Guest
Member

Har ni inte förstått att cykla i staden gör man bara när det är ljust sommartid, dessutom i ett lungt tempo som håller sig i samma fart som gående. Det kan man tydligt se på ritningar av nya områden son tex nya slussen. Känns som det tyvärr saknas ambition eller vilja till förändring i stan.

Ms_Xx
Guest
Member

Usch, det där ser riktigt jobbigt ut! Det är tydligt att i alla fall den som har gjort bilden inte har cykelframkomlighet särskilt högt upp på agendan…

Non
Guest
Member

De satte iaf de svarta gummiklossarna till staketet på utsidan…