Varför cyklar du?

| 13 kommentarer

I helgen startade jag en tråd på Facebook med den enkla frågan:

Vad är det första svaret du tänker på när någon frågar ”Varför gillar du att cykla så mycket?”

Det kan ju lätt bli så att man inte ser cykeln för allt gnäll på stolpar, usla trafiklösningar och havererad snöröjning.

Och som den tickar på – det kommer nya inspirerande svar hela tiden.

Kristofer Karlsson gjorde en liten programsnutt som sög ut de vanligaste orden som folk använder – så här ser det ut just nu, ju större ord, desto oftare använt:

11870763_10153611653356694_2096485207938574301_n

Ordmoln: Kristofer Karlsson

Och vi ställer naturligtvis frågan här också – skriv gärna en kort rad, det behöver inte vara en avhandling, i kommentarsfältet nedan! Frågan är alltså:

Vad är det första svaret du tänker på när någon frågar ”Varför gillar du att cykla så mycket?”

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

13 Comments on "Varför cyklar du?"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Micke
Guest
Member

Frihet, ekonomi (inte för att jag inte har råd med bil!), det är skönt att röra på sig (jag sitter stilla alltför mycket till vardags ändå) och i många fall går det snabbare än, eller i varje fall lika snabbt som med bil.
Och här i Kalifornien är kollektivtrafiken lite av ”hit and miss”.
Cykeln är mycket mer flexibel: det är mycket lättare att göra oplanerade stopp när andan faller på.

Magnus
Guest
Member

Motion, hälsa, klimat och ekonomin mår bättre av det. Ofta är det den smidigaste lösningen. En resa kanske tar dubbelt så lång tid att cykla än att köra bil, men jag sparar in den tiden på ett gymbesök mindre.

I somras märkte jag att en sightseeing-tur i stad är mycket smidigare på cykel, än till fots eller med bil. Till fots tar det evigheter att nå alla delmål. Med bil behöver man parkera i tid och otid, och det är inte alltid lätt att hitta en ledig plats i närheten.

Joacim Lindbäck
Guest
Member

Förutsägbart! Jag vet när jag behöver åka för att komma fram i tid.
Effektivt! Jag kommer oftast fram minst lika fort som om jag åker kollektivt.
Avkopplande! Jag skipper sitta i en bil eller i kollektivtrafik och vara frustrerad över att inte kunna styra över situationen.

Rolf Broberg
Guest
Member

Frihet, enkelhet, kontakt med världen.

Henrik
Guest
Member

Tycker exakt som Richard: ”Skönaste och snabbaste sättet att förflytta sig i innerstan. Hela stan blir som en rörlig kuliss som jag kan betrakta på avstånd och som jag väljer att bli delaktig i när jag kliver av cykeln.”

Jocke
Guest
Member

Beroende på vilken cykel jag använder så farten på racern, friheten att själv välja tid att åka, vardagsmotion, adrenalinkicken av downhill eller att cykla i stan bland bilarna, smidigheten att ta sig från A-B utan leta parkering eller byte av färdmedel eller bara njutningen att glida runt med lådcykeln.
Att kunna ta sig till jobbet på 10-15 min med cykel mot de minst 30-50min det tar komunalt beroende på tur med byten betyder mycket till åretruntcyklingen.

Nob Ody
Guest
Member

Kul. Motion. Hälsa. Ångestdämpande.

Lasse
Guest
Member

Jag elcyklar mest tidigt på morgnarna när bilarna är hemma och sover och jag gör det för att få möjlighet att se mig om och känna makalösa dofter från det som frodas i markerna. Små utflykter som jag inte klarar med apostlahästarna eftersom jag har dåligt flås.

JosephTR
Guest
Member

Det är så barnsligt kul och jag blir jublande lycklig. Nästan varje gång.

Richard
Guest
Member

Skönaste och snabbaste sättet att förflytta sig i innerstan. Hela stan blir som en rörlig kuliss som jag kan betrakta på avstånd och som jag väljer att bli delaktig i när jag kliver av cykeln.

Frank
Guest
Member

Friheten att bestämma när och var jag åker, plus att jag avskyr åka t-bana med illaluktande och hänsynslösa människor (hostar på en, skrikande barn, luktar tobak eller förmycket parfym, pratar i telefon, m.m.)

Rasmus Kaj
Guest
Member

Frihet och effektiv transport! Därefter på orsakslistan: För att det är miljövänligt och gör att jag mår bra.

Ants Neo
Guest
Member

Tänker frihet och rörelse med renaste samvete!